Hunajaviikkojen ohjelmassa tietoa ja toimintaa

Hunajaviikkojen ohjelmassa tietoa ja toimintaa


Suomen hunajapääkaupunki Akaa järjestää Hunajaviikot jo neljännen kerran. Elo-syyskuun vaihteessa 29.8.–11.9.2016 vietettävien viikkojen teemaksi on hunajan ohella noussut paikallisuus. Hunajaviikoilla on monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille.

Hunajahulinoille torille ja tutustumaan tiloille


Hunajaviikkojen päätapahtumasta nautitaan lauantaina 3.9. kun Hunajahulinat -sadonkorjuumarkkinat täyttävät Toijalan torin. Hunajahulinoille saapuu lähituottajia, käsityöläisiä ja muita myyjiä niin Akaasta kuin lähikunnistakin. Uuden sadon hunajaa on varmasti saatavilla herkkusuiden iloksi. Myös ohjelma seuraa sadonkorjuun teemaa. Lavalla nähdään esityksiä pitkin päivää, päätähtenä Herra Heinämäen lato-orkesteri. Hunajahulinoilla palkitaan perinteisesti Vuoden Kuhnuri – sekä ensimmäistä kertaa Kuhnurin rinnalle Kuningatar.

Hunajahulinoilla pääsee tutustumaan Akaan mehiläisiin ja niiden tarhaamiseen. Kävellen opastettu 45 minuutin mittainen kierros mehiläistarhalle järjestetään päivän aikana kahdesti, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Täysi-ikäinen väki pääsee päättämään markkinapäivän perinteisesti Ravintolamaailma Kruunassa ja Klaavassa Martti Servon & Napanderin johdolla.

Suuren suosion saavuttanut Läheltä lähtee -lähiruokatapahtuma esittelee jälleen 10.9. paikallisia lähiruokatiloja ja -tuottajia. Tapahtumassa on mukana aiemmilta vuosilta tuttuja tiloja sekä uusia kohteita. Tilat ovat avoinna kävijöille klo 10-16. Monissa kohteissa on mahdollisuus ostaa tuoreita tuotteita suoraan mukaansa.

Omakohtainen lähiympäristön hyödyntämiseen tutustuminen puolestaan onnistuu Villiyrttikursseilla 31.8. ja 7.9. Hunajaviikkojen uutuustapahtumassa oppii villiyrteistä ja niiden käytöstä.


Hunajaista urheilua


Lähiruoan ohella Hunajaviikkojen ohjelmaan kuuluu useita liikuntatapahtumia. Torstaina 1.9. liikuntatarjonnan aloittavat Akaan suunnistusmestaruuskilpailut ja hunajarastit sekä Ampiaisvyötärön metsästys -jumppatapahtuma. Lauantaina 3.9. Akaa täyttyy nuorista jalkapalloilijoista tukijoukkoineen, kun TP-49 järjestää Hunajahulinaturnauksen. Hunajaviikkojen loputtua päästään vielä juoksemaan Mesihölkkä, jossa sarjoja on sekä kilpailijoille että kuntoilumielessä osallistuville.

Hunajaviikkojen aikana vietetään myös nuorisotilojen syyskauden avajaisia, kuullaan kirjailija Johanna Sinisaloa Viialan kirjastolla ja vieraillaan Pop Up-torilla ostoskeskus Akaan Kennossa. Viikkojen päätteeksi voi hiljentyä Kylmäkosken kulttuurikirkossa Mesimessun merkeissä.

Lisätiedot ohjelmasta löytyvät osoitteesta www.akaa.fi/hunajaviikot

Katso sähköinen ohjelmaesite

Liitteenä kuva Hunajahulinat-markkinoilta 2015. Kuva: Markku Rintala.


Lisätiedot


Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri
Sini Kantola, puh. 040 335 3205 / sini.kantola@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi