Hunajahulinat vol. 7 käynnistyy

Aloitusviikonloppuna 31.8.-1.9.2019 kurkataan tiloille, kylvetään ja keilataan
 

Suomen Hunajapääkaupungissa Akaassa käynnistyy lauantaina 31. elokuuta jo seitsemännet Hunajahulinat. Makea karnevaali tuo säpinää ja pörinää koko kaupunkiin reiluksi viikoksi. Luvassa on yli 20 tapahtumaa, joista suurin osa on vieläpä osallistujille maksuttomia.

Starttilauantai tuo tullessaan lähiruokatapahtuman Läheltä lähtee!, joka on saavuttanut huiman suosion aikaisempina vuosina. Kaikkiaan kahdeksan tilaa avaa ovensa yleisölle ja kutsuu tutustumaan niiden toimintaan sekä eläimiin. Tietysti on mahdollisuus tehdä herkkuostoksia ja hankkia mukaan hunajat, leivonnaiset, mehut, siiderit ja tuoreet lihat. Mukana ovat Jonkka Highland, Kuhavuoren tila, Mantereen tila, Risto Niilimäen mehiläistarha, Terissaari, Teristen kartano, Tolvilan kartano ja Valkeakosken Metsäkansasta Ilolan maatilamatkailu. Tilat ovat auki klo 10–16.

Tilojen lisäksi kannattaa piipahtaa koko perheen voimin Akaan Keilahallilla, jossa on avoimet ovet ja ohjelmaa klo 12–16. Siellä pääsee paitsi keilaamaan, myös ratsastamaan piha-alueella.


Kimpassa paljuun

Suomen suurin kylpytapahtuma Paljujen yö on elämys, joka pakko kokea itse. Kostea festivaali kerää noin 500 kylpijää paljuineen Toijalan Satamaan lauantai-iltana. Eikä siinä vielä kaikki; tänä vuonna kuullaan miten taittuu karaoke paljusta käsin ja vieläpä kruunataan maailman ensimmäinen paljukaraoken Suomen mestari!

Meno ei ole kuivakkaa myöskään ravintola Oskarissa, kun Juha Hautaluoma tulkitsee Alfred J. Tannerin legendaarisia kupletteja lauantaina klo 18.

Frisbeegolfturnaus Hunaja Open tuo Savikosken radalle suuren joukon kisaajia lauantaista sunnuntaihin. Valkeakoski-opiston kurssilla sunnuntain 1. syyskuuta opitaan miten mehiläistuotteista voi valmistaa kosmetiikkaa kotikonstein.

Ensi viikolla pörinä jatkuu – jos mahdollista – entistä kovempana. Silloin on luvassa Hunajatori, Koko perheen piknik-tapahtuma, lentopallon Hunajaturnaus, kirjailijavierailuja ja paljon muuta.

Pörrää mukaan!

 

Mikä Suomen hunajapääkaupunki?

Akaa on julistautunut Suomen Hunajapääkaupungiksi, sillä kaupungissa on käynnissä suunnitelmallinen kaupunkimehiläistarhaus. Se tarkoittaa, että kaupungin taajama-alueelle on sijoitettu 34 mehiläistarhaa, joissa niissä asuvien mehiläisten pölytysalueet kattavat koko kaupungin. Vastaavaa suunnitelmallisuutta ei tiettävästi ole missään muualla koko Euroopan mittakaavassa.

Mehiläispölytys lisää luonnon monimuotoisuutta sekä kasvattaa sadon määrää ja laatua. Mittava tarhaus on saatu aikaan paikallisten tarhaajien ja Akaan kaupungin yhteistyönä.

www.akaa.fi/hunajahulinat

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi