Hunajahulinat tulee makeampana kuin koskaan - katso ohjelma

Suomen hunajapääkaupunki Akaa valmistautuu Hunajahulinoihin 31.8.-9.9.2019. Tämä on jo seitsemäs vuosi, kun Hunajahulinat nostaa esiin paikallisia sadonkorjuutuotteita ja ennen kaikkea hunajaa.

Luvassa on kävijöille paljon uutta, kuten koko perheen pikniktapahtuma Nahkialanjärven rannalla. Paluun tekee kovasti toivottu Läheltä lähtee! –lähiruokatapahtuma.
 

Paljujen yö on kesän kostein festivaali


Aloitusviikonloppu on täynnä makeaa menoa. Yleisön pyyntöön vastataan lauantaina 31. elokuuta, kun paikalliset lähiruokatilat avaavat jälleen ovensa yleisölle. Suositussa Läheltä lähtee! –tapahtumassa mukana ovat Jonkka Highland, Kuhavuoren tila, Mantereen tila, Risto Niilimäen mehiläistarha, Terissaari, Teristen kartano, Tolvilan kartano ja Valkeakosken puolelta Ilolan maatilamatkailu. Tiloille pääsee tutustumaan ja tekemään tuoreita ostoksia klo 10–16.

Suomen suurin kylpytapahtuma Paljujen yö tulee jälleen lauantaina 31.8. Luvassa on taatusti kosteaa menoa ja ainutlaatuista tunnelmaa, kun sadat ihmiset kylpevät yhdessä Toijalan Satamassa.

Lauantai jatkuu Akaan Keilahallilla pidettävillä avoimilla ovilla klo 12–16. Koko perheen tapahtumassa pääsee keilaamaan, ratsastamaan ja nauttimaan kahvilan eväistä. Illalla ravintola Oskarissa viihdytään kuplettien parissa Juha Hautaluoman johdolla. Alfred J. Tannerin laulut kajahtavat ilmoille klo 18. Oskarissa hulinoidaan peräti kolmena iltana; torstaina 5.9. kurdilaisen illan ja perjantaina 6.9. yhteislaulujen merkeissä.

Valkeakoski-opiston kurssilla opitaan miten kotikonstein voi valmistaa kosmetiikkaa mehiläistuotteita käyttäen. Kurssi pidetään Arvo Ylpön koululla Tiina Huhtinen-Siistosen johdolla sunnuntaina 1.9.

Frisbeegolfturnaus HunajaOpen käydään Savikoskella 31.8.-1.9. Mukana on sekä pro-luokan pelaajia että amatöörejä.Ohjelmallisella Hunajatorilla uuden sadon herkkuja
 

Akaan kirjastot ovat tuttuun tapaan vahvasti mukana Hunajahulinoissa. Tiistaina 3. syyskuuta Akaaseen saapuu tietokirjailija Terhi Friman kertomaan Hunajaa! –kirjastaan. Pääkirjasto Toijalassa muuttuu Kudontaverstaaksi 26.8.-12.9. Siellä pääsee itsenäisesti kokeilemaan kankaankudontaa. Lapsille on molemmissa Akaan kirjastoissa Hunajasuunnistus 28.8.–20.9.

Keskiviikkoiltana 4.9. klo 18-20 Kylmäkosken uudella puukoululla vietetään avoimia ovia. Torstaina puolestaan suunnataan rastilta rastille Sontulassa pidettävillä Hunajarasteilla.

Hunajahulinoiden aikaan päästään virittäytymään Akaa-Volleyn tulevaan lentopallokauteen. Legendaarinen Monari toimii näyttämönä, kun kotijoukkue isännöi Hunajaturnausta 6.-8.9. Mukana ovat Hurrikaani, Lempo-Volley, Saaremaa Vörkpall, Tuto Volley ja Vantaa Ducks.Turnauslippu 20 €, päivälippu 10 €.

Livemusiikkia on luvassa, kun Jouni Keronen esiintyy Pub Rosehillissä perjantaina 6.9. Almuklubi soi ravintola Leskirouvassa lauantaina 7.9.

Ohjelmallinen Hunajatori kutsuu yleisön viihtymään lauantaina 7. syyskuuta. Tuolloin Toijalan torilla esittäytyvät hunajantuottajat ja paikalliset kädentaitajat. Päivän aikana lavalla kuullaan musiikkiesityksiä ja lisäksi selviää, ketkä ovat Vuoden Kuhnuri ja Kuningatar 2019.

Torilta on hyvä poiketa Pihlgren ja Ritolan upeassa tapettinäyttelyssä, joka on avoinna klo 10-14. Maksuton, opastettu yleisökierros alkaa klo 13.

Lauantai jatkuu Koko perheen piknikillä Nahkialanjärven rannalla klo 14–17. Leppoisalle piknikille voi tuoda omat viltit eväineen ja nauttia luonnonkauniista ympäristöstä.

Sunnuntaina 1.9. Allin Pirtti tyydyttää juhlakansan nälän Hunajaisella brunssillaan.

 

Toijalan Kino juhlii 80-vuotista taivaltaan


Hunajahulinoiden päätteeksi juhlitaan 80-vuotiasta elokuvateatteri Toijalan Kinoa. Akaa-Seura ry järjestää ma 9.9. klo 18 tapahtuman Taidetta ja viihdettä, Toijalan Kino 80 vuotta. Alustajana on Suomen elokuvasäätiön toijalalaistaustainen johtaja Lasse Saarinen. Ilta on samalla Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtuma.

Hunajahulinat järjestää Akaan kaupunki yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa.
 

Akaa on julistautunut Suomen hunajapääkaupungiksi, sillä se on suunnitelmallisen kaupunkimehiläistarhauksen uranuurtaja. Mehiläistarhoja on Akaan alueella yli 40, mehiläisiä yli 20 miljoonaa, ja pörriäisten pölytysalueet kattavat koko kaupungin taajama-alueet. Kaupunkimehiläistarhaus on ollut käynnissä vuodesta 2009 lähtien. Idean isä on akaalainen mehiläistarhaaja Risto Niilimäki.
 

Lisätiedot ohjelmasta:
 

akaa.fi/hunajahulinat

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi