HULINAT ALOITTIVAT SYYSKAUDEN


Lauantaina Toijalan torilla vietettiin Hunajaviikkojen yhtä päätapahtumaa eli Hunajahulinat -sadonkorjuumarkkinoita. Sää on tänä kesänä ollut sateinen ja sama toistui myös lauantaina. Yhdeksältä aamulla virkistävä kaatosade huuhteli torin asfalttia, mutta onneksi kymmeneen mennessä sade oli laantunut ja ihmiset olivat liikkeellä sankoin joukoin. Myyjiä oli taas runsaasti paikalla ja tuotteet hunajasta jalkineisiin ja muurinpohjaletuista munkkeihin vaihtoivat omistajaa.

Vuoden mehiläistarhaaja Pentti Paala avasi Hunajahulinat positiivisella puheellaan tarhauksesta. Tämän jälkeen Akaan mehiläistarhauksen isä, Risto Niilimäki ja juhlapuhuja Paala lähtivät halukkaiden kanssa mehiläistarhakierrokselle.

Seuraavana lavan ottivat haltuun Harri Salminen, Pekka Löövi, Sanna Maïche ja Tommi Salminen, jotka esittivät otteita tulevasta mahtavasta produktiosta Akaa100-kansanmusikaalista. Tulevassa musikaalissa käydään läpi Akaan satavuotinen historia, aina itsenäistymisestä tähän päivään asti. Mukana esiintyy lavalla olleiden lisäksi muita paikallisia osaajia kuten Toijalan mieskuoro ja useampi kymmenen lasta. Ensi-ilta esitykselle on marraskuussa.

Akaa100-makupalojen jälkeen Akaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen piti innostuneen tervehdyspuheen, jossa kertoi nyt käynnissä olevia ja tulevaisuuden suunnitelmia Akaan suhteen. Päästiinpä nostelemaan myös Suomen-mestaruus-olutta, kun Leinonen kutsui Hopping Brewstersin Kimmo Kyllösen lavalle.

Kello yhdentoista aikaan lavan edusta alkoi täyttyä pikkuisista faneista, kun lastenyhtye Orffit hyppäsi lauteille. Vaikka jossain vaiheessa jo alussakin mainittu sade alkoi taas ropista ja haitata hiukan aikuisten kuuntelijoiden keskittymistä, lapset eivät tanssiessaan moista pikkuseikkaa edes tuntuneet huomaavan. Orffit lauleskeli hyviksistä ja pahiksista, meidän taloista ja muista kaikille tutuista aiheista.

Hiukan ennen puolta päivää tuli hetki, jota kaikki olivat odottaneet; Akaan Kuhnurin ja Kuningattaren valinta. Valitun Kuhnurin tulee siis olla se positiivinen tiimipelaaja, joka luo taustatyöllään yhteishenkeä Akaassa. Kuningattarelta taas odotetaan tarmokasta otetta toimintaan mihin hän ryhtyykään tai on jo ryhtynyt. He ovat henkilöitä, joiden myönteinen toiminta kaupungin ja sen asukkaiden hyväksi on jäänyt jostain syystä aiemmin huomiotta.

Tänä vuonna akaalainen yhdistysaktiivi Jarmo Perttunen valittiin vuoden 2017 Kuhnuriksi. Vuoden Kuningattareksi kruunattiin tänä vuonna paikallinen akaalainen tapahtuma Punaisten mattojen huuma. Se idean äiteinä toimivat paikalliset yrittäjät Nina Weltzien ja Maria Valtonen. Ehdotuksia tunnustuksen saajiksi pyydettiin kaupunkilaisilta ja valinnat teki Akaan Hunajaviikkojen työryhmän raati, joka koostuu niin Akaan kaupungin kuin Hunajaviikkojen yhteisön edustajista.

Hunajaviikkojen ohjelmallisen osuuden päätti paikallinen Voice of Finlandissakin menestystä niittänyt AJ Keskinen. Hänen tunnelmallisen esiintymisenä aikana aurinko näytti taas pilvien takaa valoaan koko Akaalle. Hunajapääkaupunki on voimissaan. 

Akaan kaupunki kiittää kaikkia sponsoreita, torimyyjiä ja yhdistysväkeä mukanaolosta. Ilman teitä ei olisi meitä ja tässä tapauksessa Hunajaviikkoja!

Hunajaviikkojen toinen viikko käynnistyy ja tiedossa on muun muassa yleisurheilun kaupunginmestaruuskilpailut, Pääkirjastolla vietettävät kepparikisat ja Läheltä lähtee! -lähiruokatapahtuma.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi