HS-Vesi tutkii Viialan viemäreitä savukokeilla

HS-Vesi tutkii Viialan viemäreitä savukokeilla


HS-Vesi suorittaa Viialassa runkoviemäreiden tutkimusta savuttamalla. Työ tehdään arkipäivisin 26.-30.10.2015 klo 8.00–16.00 välisenä aikana.

Viemäriverkostossa tehtävillä savukokeilla halutaan varmistaa, että jätevesiverkostoon pääsee ainoastaan sinne tarkoitettuja jätevesiä. Savukoe paljastaa muun muassa paikat, joista vuotovesiä pääsee verkostoon.

Savutuskokeita tehdään Viialassa Matomäen, Lallinmäen ja keskustan alueilla.

Katso tarkemmat savutusalueet tästä


Savutukset suorittaa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.                


Savu on vaaratonta


Tutkimusten aikana savua kulkeutuu jonkin verran runkoviemäristä kiinteistöjen talohaaroihin ja edelleen kiinteistöihin, jos viemärien vesilukot (ns. hajulukot) ovat päässeet kuivumaan. HS-Vesi pyytääkin asukkaita varmistamaan, että kaikissa kiinteistön lattiakaivoissa ja mahdollisesti käyttämättömien lavuaarien ja lattiakaivojen vesilukoissa on vettä.

Mikäli savua nousee salaojakaivojen tai rännikaivojen kautta, kiinteistön hulevesiä pääsee jätevesiviemäriin. Jos savua pääsee sisätiloihin, se tarkoittaa yleensä sitä, että kiinteistön viemäriputkistossa on vikaa. Mikäli savua pääsee kiinteistön sisätiloihin, savu pyydetään tuulettamaan ulos.

Kokeen aikana savua voi purkautua rakennusten katoilla viemärin tuuletusputkista ja viemärin tarkastuskaivojen kansien kautta, mutta tämä on normaalia. Savu hälvenee muutamassa minuutissa. Savu on vaaratonta ihmisille ja ympäristölle eikä se värjää pintoja.

Savu saattaa kuitenkin aiheuttaa oireita henkilöille, jolla on hengitysvaikeuksia. Erityisesti lapsille ja vanhuksille pyydetään kertomaan kokeista.

Mikäli kiinteistössä on lemmikkieläimiä, ne on syytä pitää poissa tiloista joissa on viemärilaitteita (mm. kylpyhuone ja WC) ja joihin savua saattaa päästä.


Lisätietoja:


www.hsvesi.fi


FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy                                                             
Jukka Sandelin    
puh. 044 298 1874                                                                               

HS-Vesi
Jarno Hupanen
puh. 03 621 3148

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi