Hämeentien uuteen kiertoliittymään mehiläisaihe

 

Hämeentien ja Satamatien uusi kiertoliittymä saa keskusaiheensa mehiläisten maailmasta. Suomen Hunajapääkaupunkiteeman mukainen viheraluee rottuu mehiläispesineen, hyönteisaitoineen ja kennostoineen.

Perusideana on niitty, jonka keskeisinä elementteinä ovat mehiläispesät, niittyä mukailevat viheraiheet sekä hyönteisaitana toimiva puupinoa muistuttava aitarakenne. Pääväritys tulee hunajakennon lämpimistä sävyistä.

Kokonaisuus on katsottavissa joka lähestymissuunnasta ja siinä on otettu huomioon eri vuodenajat. Pimeän aikaan mehiläispesärakenteet toimivat aluetta hunajaisella sävyllä valaisevina lyhtyinä. Myös hyönteisaitarakennetta ja muuta ympäristöä valotetaan pehmeästi.

Oikeita mehiläisiä ei kiertoliittymän pesiin kuitenkaan tule, vaan pesät ovat suuria mehiläispesiä mukailevia lyhtymäisiä valaisimia. Mehiläiset voivat kuitenkin löytää kodin kahdeksan metriä pitkästä hyönteisaidasta.

Suunnitelman on laatinut suunnittelutoimisto WSP Finland Oy ja sen toteuttaa kiertoliittymän kokonaisuudesta vastaava urakoitsija Hervannan Kaivin Oy.

Valmista ennen syksyä

Akaaseen kovasti odotettu Hämeentien kiertoliittymä valmistuu jo ennen syksyä. Rakentaminen on tien ja kevyenliikenteen levitysten tekemisen ja putkitusten teon vaiheessa.

Autoilijoiden on hyvä varautua siihen, että töiden edetessä Miljoonasillalta alas tuleva ramppi otetaan ainoastaan kevyenliikenteen käyttöön ja autot ohjataan kulkemaan Ryödintietä pitkin tai kulttuuritalo Laaksolan edestä. Satamatien ja Hämeentien risteykseen tulee väliaikainen kiertoliittymä.

Tiellä liikkujia kehotetaan riittävän alhaisiin tilannenopeuksiin ja varovaisuuteen alueella liikkuessa.

 

Mehiläisteemainen viheralue toivottaa autoilijat tervetulleeksi Suomen Hunajapääkaupunkiin.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi