Etävalmennuksesta tukea alle 29-vuotiaille


Alle 29-vuotiaille akaalaisille suunnattu etävalmennus käynnistyi 22.4.2020 Akaan nuorten starttipajan ja Nuorten Ykspajan yhteistyönä. Suunnitelmana on, että etävalmennusta toteutetaan ainakin 14.5.2020 asti. Kohtaamiset siirtyvät verkkoon koronatilanteen vuoksi.

Etävalmennuksen avulla osallistujille tarjotaan tavoitteellista toimintaa kahdessa eri ryhmässä 1-2 päivänä viikossa klo 10–14 (4h/pvä). Etävalmennuksessa kokoontuu kaksi ryhmää. Toinen ryhmä on tarkoitettu akaalaisille kuntouttavaan työtoimintaan osallistuville nuorille ja painottuu työelämään liittyviin teemoihin. Toinen ryhmä painottuu osallistujien omaan hyvinvointiin ja arjenhallintaan. Toinen ryhmä on osaksi suunnattu myös niille akaalaisille nuorille aikuisille, jotka eivät ole työtoiminnan piirissä, mutta haluavat osallistua arkeaan tukevaan tavoitteelliseen toimintaan.

Arkirytmi ja sosiaaliset kontaktit tärkeitä

Tavoitteena on mm. ylläpitää valmentautujien vuorokausirytmiä sekä arjenhallintaa ja siten tukea arjen palautumista ennalleen yhteiskunnan tilanteen normalisoituessa. Etävalmennuksen on myös tarkoitus lisätä valmentautujien turvallisuudentunnetta tarjoamalla luotettavan ja kiireettömän ohjauskontaktin tilanteessa, jossa nuoret saattavat kokea ahdistusta.

Valmennus tarjoaa nuoria voimaannuttavia sosiaalisia kontakteja digitaalisin keinoin. Etävalmennuksen kautta valmentautujat saavat kokemusta erilaisten sovellusten käyttämisestä, joka samalla lisää osallistujien digitaitoja ja parantaa asiakkaiden opiskelu- ja työllistymisedellytyksiä. Valmentautujat saavat tekemistä arkeen, vinkkejä ja välineitä oman arjen hallintaan poikkeustilan aikana ja myös sen jälkeen.

Etävalmennuksessa olevat akaalaiset nuoret kommentoivat palvelua seuraavasti:

- Etävalmennus on sujunut mallikkaasti ja sutjakkaasti. On ollut mukavaa hommaa. Suosittelen tätä muillekin, saa vähän lisää pääomaa itselleen ja tekemistä arkeen, sanoo eräs nuori.

- Etävalmennus on mukavan rentoa, koska siihen voi osallistua koronaaikaan kotoa käsin. Osallistuminen onnistuu oman mukavuusalueen mukaan, koska videokuvaa ei ole pakko jakaa. Suosittelisin tätä muillekin, koska aiheet on tosi ajankohtaisia, toinen nuori kommentoi.

Poikkeusaikana nuorten työpajat päivystävät myös virtuaalisessa työpajassa Discord -alustalla.

Kuntouttavan työtoiminnan ryhmämuotoinen toiminta on keskeytetty valtioneuvoston päätöksellä 13.5.2020 saakka. STM kannustaa kirjeessään 8.4.2020 kuntia järjestämään kuntouttavaa työtoimintaa vaihtoehtoisella tavalla.


Akaan kaupungille myönnettiin huhtikuun alussa nuorten työpajatoiminnan valtionavustusta 60 000€ nuorten starttipajan ja seinättömän Nuorten Ykspajan toimintaan. Akaan nuorisopalveluiden nuorten starttipajan starttipajaohjaajana toimii Marina Vunukainen (p. 040 335 3672) ja työllisyyspalveluiden Ykspajan nuorisoneuvojana Tanja Vallo (p. 040 335 3550).

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi