Esioppilaiden päivähoito muuttuu aamu- ja iltapäivätoiminnaksi

Esioppilaiden päivähoito muuttuu aamu- ja iltapäivätoiminnaksi

                    

Akaan kaupungin koulutuslautakunta on kokouksessaan 10.3.2016 päättänyt, että esioppilaiden päivähoito hoidetaan 1.8.2016 alkaen aamu- ja iltapäivätoimintana. Esioppilaiden aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään pääsääntöisesti samoissa tiloissa ja ryhmissä 1.-2.-luokkien oppilaiden kanssa.

Esioppilaiden vanhemmille on lähetetty kotiin kysely päivähoidon ja aamu-ja iltapäivätoiminnan tarpeesta. Lomake pyydetään palauttamaan koulutoimistoon pe 8.4. mennessä.

Mikäli perhe kokee tarvitsevansa esioppilaalle päivähoitoa esimerkiksi vuorohoidon vuoksi, esioppilaalle on mahdollista järjestää varhaiskasvatuslain mukainen päivähoito päiväkodeissa. Tällaisessa tapauksessa perheen tulee ottaa yhteyttä varhaiskasvatusjohtaja Anneli Säteriin, puh. 040 335 3511.

 

Aamu- ja iltapäivätoiminnan aikaa ei supisteta 


Sekä esioppilaiden että 1.-2.-luokkien oppilaiden aamu- ja iltapäivätoimintaa tullaan järjestämään aamuisin koulusta ja palvelutarpeesta riippuen noin klo 6.30 – 9 ja iltapäivisin noin klo 13 – 17.

1.–2.-luokkalaisille toimintaa järjestetään koulun työpäivinä maanantaista perjantaihin. Esikoululaisille toimintaa järjestetään koulun työpäivinä sekä loma-aikoina keskitetysti tarpeen mukaan.

Valtuuston 17.6.2015 hyväksymässä talouden tasapainottamisohjelmassa asetettiin tavoitteeksi muuttaa aamu- ja iltapäivätoimintaa siten, että saavutettaisiin neljän henkilötyövuoden säästö. Talousarviossa 2016 linjauksena oli, että tarvittava säästö toteutetaan toiminta-aikaa rajaamalla. Valmistelussa on kuitenkin päästy ratkaisuun, jossa käytänteitä tarkistamalla ja toimintaa tehostamalla tarvittava henkilöstösäästö saadaan aikaan ilman toiminta-ajan rajaamista.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa, puh. 040 335 3377, jukka.oksa(at)akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi