ClayMarin keraaminen valepesä sai tunnustusta

ClayMarin keraaminen valepesä sai tunnustusta


Akaalainen yritys ClayMari sain menneenä viikonloppuna runsaasti positiivista huomiota Tampereen Käsityömessujen yhteydessä. Yrittäjä Mari Pirkkasen  kekseliäs keraaminen ampiaisen valepesä voitti messuilla järjestetyn Suomen Kädentaidot Uutuustuote –kilpailun.

Kädentaidot.fi-sivuston mukaan raadin perusteluina voittoon olivat se, että kivitavarasavesta valmistettu ampiaisen valepesä on toimiva käyttötuote, jossa on rouhean mielenkiintoinen pinta. Kauniiseen pakkaukseen paketoidussa aidonnäköisessä tuotteessa on tuore idea ja kokonaisuus on loppuun asti mietitty, raadin arviossa todetaan.

Tuotteen tarkoituksena on estää uusien yhdyskuntien syntyminen. Oikeaan paikkaan asennettuna reviiritietoinen ampiainen tai mehiläinen ei rakenna pesää sen lähistölle.

Mari Pirkkanen on valmistunut artesaanikeraamikoksi Forssan ammatti-instituutista vuonna 2016.

Idea voittoisaan tuotteeseen hänelle tuli Aamulehden lehtiartikkelista. Siinä Pirkkasen mukaan kerrottiin sittemmin paljon palstatilaa saaneista virkatuista ampiaispesistä. Pirkkanen ajatteli, että keraaminen ja dreijaamalla valmistettu pesä olisi käytössä kestävämpi kuin virkattu malli, joka kerää ulkona ollessaan kosteutta ja voi menettää muotonsa.

Hauska lisä on, etä keraaminen mehiläispesä on ensiesitelty Akaan Hunajahulinoilla, missä se sai kävijöiltään hyvää palautetta.

Pirkkanen tekee töitä oman kotinsa yhteydessä olevalla työpajallaan Nahkialassa.

Akaassa Pirkkanen kertoo viihtyvänsä parhaiten kotonaan sekä Nahkialanvuoren ulkoilumaisemissa. Yksinäisten työpäivien vastapainona Mari Pirkkanen pistäytyy mielellään Niemipellon leipomossa aamukahvilla.

Tarkempia tietoja keraamisesta mehiläispesästä löydät ClayMarin-sivuilta.

Akaan kaupunki onnittelee Mari Pirkkasta palkitusta valepesästään!

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi