Avoin kirje koululakkoon osallistuvien huoltajille

Avoin kirje koululakkoon osallistuvien huoltajille

Viialan koulujen oppilaiden huoltajille, 

Lauantaina 30.9.2017 kaikissa Akaan kouluissa vietetään valtakunnallista Kodin ja Koulun päivää. Päivän taustalla on keskeisiä toimijoita, jotka tukevat suunnittelussa ja toteutuksessakin opetuksen järjestäjiä eri puolella Suomea. Akaassakin kouluillamme on vapaus toteuttaa päivää yhdessä kotien kanssa, jotta tärkein, lapsen kasvun ja oppimisen tukeminen nousisi oppilaiden, heidän vanhempiensa ja koulujen henkilökunnan kohtaamisissa 30.9.2017 esiin.

Olemme vastaanottaneet Akaan Viialan koulujen oppilaiden vanhemmilta ilmoituksia, että oppilaat jäävät mielenilmauksena kotiin huomenna Kodin ja Koulun päivänä. Tämän lakkoilmoituksen kautta vanhemmat ilmoittavat antavansa tukea Viialan koulujen sisäilmaongelmista oireileville oppilaille, heidän vanhemmilleen ja koulujen henkilökunnallekin.

Koulusta huomenna pois olevat oppilaat eivät välttämättä edes tiedosta syytä poissaoloonsa. Vanhemmilla on ensisijainen vastuu lapsen kasvatuksesta, jolloin myös huoltajan ensisijainen vastuu on selittää syy lapselle, miksi koulusta yhtenä tärkeänä koulupäivänä pois oleminen onkin suotavaa, kun se muina päivinä ei sitä ole. Mielestämme tässä tilanteessa ei pidä olla poissa koulusta yhdessä lasten kanssa, vaan entisestään tärkeänä yhteistyön teemapäivänä keskittyä miettimään yhdessä toimivia ratkaisuja erittäin haasteellisena hetkenä.

Tiedämme, että Viialan alueen koulujen tilanne on vielä tällä hetkellä vakava ja huoli sisäilmaongelmista oireilevien ja yhtä lailla oireilemattomienkin osalta suuri. Olemme erittäin pahoillamme sisäilmaongelmista ja niiden seurauksista. Teemme parhaamme vakavan ongelmatilanteen ratkaisemiseksi ja turvallisen koulunkäynnin varmistamiseksi jatkossa. 

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Mika Setälä

Sivistysjohtaja Tero Kuusisto


Kirjettä editoitu klo 17.15 väärinymmärrysten välttämiseksi.

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi