Arkkitehtuurikilpailuun yli 80 ehdotusta

Arkkitehtuurikilpailuun yli 80 ehdotusta


Akaan Toijalan keskustan kehittämiseen tähtäävä arkkitehtuurikilpailu on herättänyt mukavasti kiinnostusta. Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkisen mukaan kilpailuun jätettiin 86 ehdotusta.

­ – Ehdotusten määrä vastaa hyvin odotuksia. Toki mietimme, vaikuttaako samaan aikaan käynnissä ollut Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpailu ehdotusten määrään, mutta luotimme kyllä siihen, että ehdotuksia tulee hyvin. Onhan tämä varsin eri tyylinen kilpailu kuitenkin, Sarkkinen sanoo.

– Oikein positiivisissa tunnelmissa lähdetään nyt liikkeelle ja katsomaan, millaisia kilpailutöitä on mukana.

Palkintolautakunta ryhtyy Sarkkisen mukaan käymään läpi niin paperilla kuin sähköisessä muodossakin saapuneita ehdotuksia loka-marraskuun aikana. Lopullinen ratkaisu voittajasta sekä muista palkituista tehdään loppuvuodesta, ja voittajat julkistetaan todennäköisesti ensi vuoden alussa.

Sarkkisen mukaan palkintolautakunta toivoo ehdotuksilta uusia näkökulmia ja ideoita keskustan ilmeen uusimiseen. Palkintolautakunta kiinnittää huomiota myös ehdotuksien toteuttamiskelpoisuuteen.


Palkintoina jaetaan 50 000 euroa


Akaan kaupunki järjesti arkkitehtuurikilpailun tarkoituksena jatkaa Toijalan keskustan kehittämistä tulevina vuosina. Kaupunkikuvaan toivotaan modernia, valoisaa ja vehreää ilmettä, joka on houkutteleva ja raikas kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina.

Kilpailun voittajille jaetaan palkintoina 50 000 euroa siten, että voittajan palkinto on 18 000 euroa, toiseksi tulleen 13 000 euroa, ja kolmannen 9000 euroa. Lisäksi jaetaan kaksi lunastusta, joiden suuruus on 5000 euroa. Kilpailuehdotukset jätettiin 9.6. – 1.10.2014.

Palkintolautakuntaan kuuluvat Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen, kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Henna Rantanen, kaupunginjohtaja Aki Viitasaari, kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen, vastaava rakennustarkastaja Anu Hytönen,  sekä Suomen arkkitehtiliiton edustajat, arkkitehti Anri Linden ja kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen.


Teksti ja kuva: Minna Kiuru

Juttua päivitetty 8.10.2014 saapuneiden ehdotusten lukumäärän osalta.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi