Aki Sirkesalolle nimikkotie Akaaseen


Akaassa nimetään tie edesmenneen muusikon Aki Sirkesalon mukaan. Teiden nimeämisellä halutaan tuoda esille niin Sirkesalon itsensä kuin hänen tuotantonsakin merkitystä kotipaikkakunnalleen.

 

Sirkesalontie ja kolme muuta kulkuväylää


Akaanportin yritysalueella, E12-moottoritien liittymän ja ABC-liikenneaseman läheisyydessä sijaitsevat tiet saivat nimikseen Sirkesalontie, Akinkuja, Levytie ja Musakuja. 

Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen kertoo nimeämisen olleen suunnitelmissa jo pitkään.

”Tien nimeäminen Aki Sirkesalon mukaan on yksi niistä asioista, jotka haluan toteuttaa Akaan kaupungilla työskennellessäni. Se on oikeastaan vain odottanut aikaansa, ja nyt tarjoutui sopiva tilaisuus.”

Sarkkinen toteaa tien sijainnin olevan hyvä, koska sillä kulkee paljon myös ulkopaikkakuntalaisia. Näin tie saa runsaasti näkyvyyttä ja Sirkesalo osataan entistä paremmin yhdistää Akaaseen.

Sirkesalontie on yksiselitteinen, selkeyden vuoksi päätettiin käyttää vain sukunimeä. Muissa samaan aikaan nimetyissä teissä sen sijaan voi nähdä musiikillisuuden lisäksi myös muita merkityksiä: Levytie viittaa Toja-levyyn, musa puolestaan tarkoittaa slangisanan kautta kiveä. Akinkujan merkitys on Sarkkisen mukaan vielä monimuotoisempi.

”Sirkesalon lisäksi nimi jättää tilaa muillekin Akeille.”

 

Paikallisen muusikon muistoksi


Muusikko Aki Sirkesalo oli kotoisin Akaan Toijalasta. Hän menehtyi perheineen lomamatkallaan Thaimaan tsunamissa joulukuussa 2004. Sirkesalon muistoksi on niin Akaassa kuin muuallakin Suomessa järjestetty useita erilaisia tilaisuuksia. Sirkesalon musiikki oli suosittua jo ennen muusikon poismenoa. Tsunamin jälkeen Sirkesalon tuotantoa on esitetty monissa tsunamia käsitelleissä yhteyksissä, kuten televisiodokumenteissa ja muistotilaisuuksissa.

Sirkesalon mukaan ei ole aiemmin nimetty tietä. Nimen käyttöön saatiinkin hyväksyntä Sirkesalon lähipiiriltä. Muita Akaassa sijaitsevia merkkihenkilöiden mukaan nimettyjä teitä ovat muun muassa Holkerintie kamreeri Antti Holkerin mukaan sekä Ylpöntie arkkiatri Arvo Ylpön mukaan.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen
puh. 040 335 3207 (tavoitettavissa klo 9.15 - 12.00)

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi