Akaassa Pirkanmaan paras suomenkielinen lukio


Akaan lukio on STT:n tuoreen vertailun mukaan Pirkanmaan toiseksi paras lukio heti tamperelaisen Svenska Samskolanin jälkeen. Vertailun kohteena olivat vuosien 2012–2014 ylioppilaskirjoitusten tulokset lukion aloittaneiden keskiarvoon peruskoulussa.

Valtakunnallisessa vertailussa Akaan lukion sijoitus on 73. Pirkanmaalaisista lukioista vain Akaan lukio, Svenska Samskolan i Tammerfors, Mäntän lukio ja Tampereen klassillinen lukio ylsivät 100 parhaan lukion joukkoon koko maassa.

Vertailutuloksista ilahtunut Akaan lukion rehtori Tuovi Ronkainen arvioi, että hyvän vertailumenestyksen taustalla on oppimisen tarkka seuranta ja koulussa vallitseva yhteisöllisyys.

– Meidän lukiossamme oppilaista huolehditaan ja oppimista seurataan oppilaiden näkökulmasta ehkä kiusallisenkin tarkkaan. Ketään ei jätetä yksin, vaan oppilaita kannustetaan. Jos oppilas ei pääse kokeesta läpi, sitten mietitään hänen kanssaan eri vaihtoehtoja, uusintakoetta, tukiopetusta tai verkkokurssille osallistumista, Tuovi Ronkainen sanoo. 


Jatkuvan muutoksen keskellä


Rehtori kiittää hyvästä työstä tietysti opettajia, mutta myös ahkeria oppilaita sekä heidän vanhempiaan.  Akaan lukiossa on viime vuosina tapahtunut paljon muutoksia. Akaan lukion ja Toijalan yhteiskoulun yhteinen koulurakennus on peruskorjattu ja lukion Viialan yksikön oppilaiden opetus on siirretty Toijalaan. Myös ryhmäkoot kasvavat. Ronkaisen mukaan sekä henkilökunta että oppilaat ovat sopeutuneet elämään jatkuvan muutoksen keskellä.

–  Oppilailla on säilynyt työrauha, ja toivon mukaan oppilas on aina pysynyt keskiössä, toteaa Ronkainen.

Akaan lukion päivälinjalla on tänä lukuvuonna 210 oppilasta. Aikuislinjalla opiskelee 8 lukiolaista.Teksti ja kuva: Sini Kantola

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi