Akaassa hoitojonot terveyskeskuslääkärille ovat lyhyet

 

Hoitotakuu ja hoitoon pääsy toteutuvat Akaan terveydenhuollossa lain edellyttämässä ajassa, käy ilmi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston selvityksestä.

Tällä hetkellä Akaan terveyskeskukseen on jonossa 12 potilasta. Voimassaolevan terveydenhuoltolain mukaan hoito on järjestettävä kolmen kuukauden kuluessa, mikä alittuu Akaassa selkeästi. Kolmas vapaa terveyskeskuslääkärin kiireetön vastaanottoaika (ns. T3-aika) on viiden vuorokauden kuluttua.

Niin ikään terveydenhuoltolain mukaan potilaan on saatava arkipäivisin virka-aikana välittömästi yhteys terveyskeskukseen tai muuhun terveydenhuollon toimintayksikköön. Puhelinyhteys tulee taata viiden minuutin odotusajalla, ja jos aika ylittyy, asiakas voi jättää soittopyynnön ja hänelle soitetaan takaisin. Tämän vuoden heinäkuussa Akaan terveysasemilla 88 prosenttiin puheluista vastattiin viiden minuutin sisällä. Terveyskeskuksessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä ja vasteaikoja seurataan.

Seuranta osoittaa, että terveydenhuollon asiakkaat pääsevät Akaassa nopeasti hoitoon. Seurannasta vastaavat johtava ylilääkäri, avoterveydenhuollon osastonhoitaja, suun terveydenhuollon johtava hammaslääkäri ja suun terveydenhuollon osastonhoitaja.

 

Lisätietoja:

Johtava ylilääkäri Juhani Grönlund, puh. 040 335 2422, juhani.gronlund@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi