Akaaseen uutena toimialana kaupunkikehitystoimi

 


Akaan kaupungin organisaatioon on perustettu uutena toimialana kaupunkikehitystoimi. Toimialan perustamisen 1.7.2016 alkaen hyväksyi Akaan kaupunginvaltuusto kesäkuussa pidetyssä kokouksessaan.

Kaupunkikehitystoimi muodostuu maankäyttö- ja kaavoituspalveluista, rakennusvalvonnasta, paikkatietopalveluista sekä elinkeino- ja markkinointipalveluista, ja sitä johtaa ja valvoo kaupunkisuunnittelulautakunta ja elinkeinojaosto. Muutos ei vaikuta kaupungin henkilöstömäärään, sillä työntekijät siirtyvät uuteen toimialaan hallintotoimesta. Muut kaupungin toimialat jatkavat ennallaan.

Kaupunkikehitystoimen toimialajohtaja on vuodesta 2013 Akaan kaavoituspäällikkönä ollut Jyri Sarkkinen, joka uskoo uuden organisaation parantavan Akaan kehittämismahdollisuuksia entisestään.

–   Hyvältähän tämä nyt vaikuttaa. Kun elinkeino- ja maankäyttöpalvelut on saman katon alla, ollaan entistä valmiimpia mahdollistamaan isojenkin hankkeiden nopea käynnistäminen, sanoo Sarkkinen.

–   Akaa on kirjaimellisesti kolmen A:n kaupunki. Ja tavoite on, että jatkossa kolmesta A:sta mieleen tulisi luottoluokituksen lisäksi myös Asemanseudut sekä Akaa Pointin ja Akaanportin yritysalueet.

 

Lisätietoja:

Kaupunkikehitystoimen toimialajohtaja, kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen
puh. 040 335 3207 tai jyri.sarkkinen@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi