Akaaseen suunnitellaan Hyvinvointikeskusta


Akaaseen kaavaillaan uutta, perusturvatoimen toiminnot saman katon alle keskittävää Hyvinvointikeskusta.

Akaan tekninen lautakunta hyväksyi kokouksessaan 22.10.2015 Hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman.

Toteutuessaan Hyvinvointikeskus rakentuisi peruskorjaamalla ja laajentamalla Toijalan terveysaseman ja entisen Hakalehdon vanhainkodin tiloja. Suunnitelman mukaan lääkärikäynnit keskittyisivät uudelle pääterveysasemalle aikaisempien Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken terveysasemien sijaan. Urjalan terveysasema jäisi ennalleen omaksi yksikökseen.

Hyvinvointikeskuksessa toimisivat lääkärin vastaanoton lisäksi laboratorio, röntgen, fysioterapia ja hammashuolto. Lisäksi tiloihin siirtyisivät ennaltaehkäisevä terveydenhuolto, perhepalvelukeskus sekä perusturvatoimen hallinto.

 

Kustannusarvio 5,8 miljoonaa, toteutus 2016–2018

 

Hankkeen kustannusarvio on 5,8 miljoonaa euroa ja toteutusaika olisi 2016–2018. Ulkopuolista rahoitusta rakentamiselle ei ole saatavissa.

Työt aloitettaisiin ulkopuolisilla töillä vuonna 2016, jonka jälkeen käynnistettäisiin laajennus ja muutokset Hakalehdon tiloihin.

Hankkeen kannalta on keskeistä, toteutetaanko vuodeosastopalvelut Valkeakosken terveydenhuollon kampukselle vai Hyvinvointikeskuksen yhteyteen. Hankesuunnitelmassa Valkeakoski on ensisijainen vaihtoehto.

Hyvinvointikeskuksen tilatarve ilman vuodeosastoa on noin 3500 m².

 

Taustalla sote-uudistus ja tulevat palvelutarpeet


Hyvinvointikeskusta valmistelleeseen hanketyöryhmään ovat kuuluneet Akaasta ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, johtava ylilääkäri Juhani Grönlund, va. johtava hoitaja Marja Lehtonen, osastonhoitaja Sirpa Hämäläinen, tekninen johtaja Antti Kemi ja työmaavalvoja Mikko Ahlfors.

Valmistelutyössä on muun muassa ennakoitu sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä kuntalainsäädännössä tapahtuvia muutoksia. Lisäksi on otettu huomioon terveyspalveluiden tarpeet sekä niiden käyttö jakaantuminen ja käyttö alueella, potilasvirtaukset ja kiinteistöstrategiaselvityksessä esiin tulleet seikat perusterveydenhuollon rakennusten kunnosta.

Perusteina Hyvinvointikeskuksen sijainnille ovat  palveluasumista tarjoavan Torkonkartanon sekä Toijalan keskustan, rautatieaseman ja Tampere-Helsinki – moottoritien läheisyys.

Akaan kaupungin teknisen johtaja Antti Kemin mukaan hankesuunnitelma etenee  talousarviokäsittelyyn syyskaudella 2015. Määrärahan myöntämisestä hankkeelle päättää kaupunginvaltuusto.


Hankesuunnitelma (pdf)

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi