Akaa on lisännyt maksutonta liikuntaa iäkkäille

Akaa on lisännyt merkittävästi maksutonta liikuntatarjontaa kotona vielä itsenäisesti pärjääville iäkkäille Ikäinstituutin koordinoimassa Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa.

Kolmen vuoden aikana kunnan eri hallintokuntien ja vapaaehtoisten järjestötoimijoiden yhteistyö on tiivistynyt.

- Olemme lisänneet maksuttomien ikäihmisten liikuntaryhmien määrää kouluttamalla ammattilaisista ja järjestöjen vapaaehtoisia ohjaajia kuntosalille ja ulkoiluystäviksi. Lisäksi olemme järjestäneet iäkkäille toimintakyvyn mittauspäiviä, kertoo Akaan erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen.

Suomessa on 250 000 kotona asuvaa iäkästä (75+), joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia. Säännöllisellä ja nousujohteisella voima- ja tasapainoharjoittelulla voidaan ehkäistä kolmasosa ikäihmisten kaatumisista. Ryhmäliikunta ehkäisee Voimaa vanhuuteen -osallistujakyselyn mukaan myös yksinäisyyttä ja parantaa mielialaa.

Ikäinstituutti on mentoroinut vuosina 2016-2019 Akaan ikäihmisten terveysliikunnan yhteystyöryhmää. Tavoitteena on ollut ottaa käyttöön liikuntaneuvonnan, voima- ja tasapainoharjoittelun sekä ulkoilun hyviä käytäntöjä.

 

Lisätietoa:

Akaan erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen riitta.lehtonen@akaa.fi, 040 335 3566

Akaalle myönnettiin kunniakirja ansiokkaasta ikäihmisten terveysliikunnan kehittämistyöstä Voimaa vanhuuteen -foorumissa Helsingissä 5.2.2020. Kuvassa (oik.) Akaan erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen, Ikäinstituutin mentori Saila Hänninen (kesk.) ja kotihoitoalueen palveluesimies Merja Niekka. Kuva: Ikäinstituutti/ Antero Aaltonen.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi