Akaan yrittäjäpalkinto Kymppi-MaukkailleAkaan yrittäjäpalkinnon 2016 on saanut elintarvikevalmistaja Kymppi-Maukkaat Oy. Tunnustus annettiin Akaan itsenäisyyspäivänjuhlassa, jota vietettiin Viialan yhtenäiskoululla 6.12.2016.

Kymppi-Maukkaat Oy on markkinajohtaja muun muassa mämmien valmistuksessa, jota on tehty Toijalassa vuodesta 1966 lähtien. Tehdas siirtyi Laihian Mallas Oy:n omistukseen syyskuussa 1999, jolloin se aloitti toimintansa Kymppi-Maukkaat Oy -nimellä. Tällä hetkellä 20 tuhannen neliön tehtaassa valmistetaan muun muassa mämmejä, joululaatikoita, pakastetaikinoita, säilykkeitä, kastikkeita ja jäätelövohveleita.

Tänä vuonna Suomen suosituin mämmi, Kymppi-Mämmi on juhlinut 50-vuotisjuhlavuottaan. Yritys työllistää tällä hetkellä reilu 50 henkilöä.

Yrittäjäpalkinnon saajasta päättää vuosittain Akaan kaupunginhallitus.

Kulttuuripalkinto patsaiden ja muistomerkkien keräämisestä yksiin kansiin

 

Akaan vapaa-aikalautakunta päätti valita vuoden 2016 kulttuuripalkinnon saajaksi akaalaisen toimittajan Juhani Vallin. 

Vallin toimittama Akaan patsaat ja muistomerkit –teos ilmestyi keväällä 2016. Kirjaan on kuvattu kaikki 89 Akaan julkista muistomerkkiä ja patsasta sekä liitetty mukaan niitä koskevat tekstiosuudet. Niiden etsiminen, luettelointi, sijoittaminen kartalle sekä teoksiin liittyvien lisätietojen kirjaaminen on ollut merkittävä akaalaisen kulttuurihistorian tallennushanke.

Lisäksi vapaa-aikalautakunta myönsi kunniamaininnan Antti Kukilalle, joka on kuvannut Akaan patsaat ja muistomerkit –teoksen kuvat.


Bocciamestarille tunnustusta


Vuoden 2016 akaalainen urheilija -palkinnon sai Leo Virtanen. Vuodelta 2016 suurimmat saavutukset häneltä ovat Pohjoismaiden joukkuemestaruus sekä SM-joukkuehopea. Laji on paralympialaji boccia. Virtanen on tehnyt paikkakunnalla paljon työtä vammaisurheilun hyväksi ohjaten useita erilaisia ryhmiä. Hänet tunnetaan myös muusta liikunnan hyväksi tekemästään vapaaehtoistyöstä.

Lisäksi vapaa-aikalautakunta myönsi kaksi kunniamainintaa nuorille menestyneille urheilijoille. Joni Uolamo on Suomen mestari M16-sarjan seiväshypyssä, aluemestari 10-ottelussa sarjassa M17 sekä piirimestari seipäässä ja 110 m aidoissa. Juho Pirttijoki on puolestaan menestynyt jalkapalloilijana. Vuonna 2016 hänellä on takanaan neljä U21-ikäluokan maaottelua, joista kahdessa hänet palkittiin parhaana pelaajana. Pirttijoki on valittu tänä vuonna myös HIFK:n vuoden pelaajaksi.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari, puh. 040 335 3335, aki.viitasaari@akaa.fi
Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa, puh. 040 335 3377, jukka.oksa@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi