Akaan Yrittäjäpalkinto Custom Sulkylle

Akaan Yrittäjäpalkinto Custom SulkylleAkaan yrittäjäpalkinnon 2015 on saanut ravikärryjen valmistaja Custom Sulky Oy. Tunnustus annettiin Akaan itsenäisyyspäivänjuhlassa, jota vietettiin Kylmäkosken kulttuurikirkossa 6.12.2015.

Euroopan johtavalla ravikärryvalmistajalla on noin 30 vuoden kokemus ravikärryjen tuotekehityksestä, suunnittelusta ja valmistuksesta. Valinnan tehneen Akaan kaupunginhallituksen perusteluissa todetaan, että maailman nopeimpien, kevyimpien ja kestävimpien kilpa- ja harjoituskärryjen valmistuksessa käytetään monipuolisesti nykytekniikan tarjoamia mahdollisuuksia niin materiaali- kuin tuotantoteknologiaratkaisuissakin. Selkeän kilpailuedun tuo ravikärryjen jatkuva tuotekehitys kiinteässä yhteistyössä ammattivalmentajien- ja ohjastajien kanssa.

Yritys on markkinajohtaja Euroopan merkittävimmissä ravimaissa ja tuotannosta noin 80 prosenttia on vientiä laajalle alueelle, kuten Ranskaan, Yhdysvaltoihin, Ruotsiin ja Norjaan. Custom Sulky työllistää tällä hetkellä 16 henkilöä.Toijalan Näyttämön Seitsemän veljestä sai kulttuuritunnustusta


Toijalan Näyttämö ry lunasti itselleen Kulttuuripalkinnon 2015 Sataman kesäteatterissa nähdyllä esityksellään Seitsemän veljestä. Vapaa-aikalautakunnan perusteluiden mukaan 50 näyttelijän voimin tehty komea tulkinta Aleksis Kiven klassikkoteoksesta synnytti uuden sukupolven kansalliskirjailijan pääteoksen faneja sekä katsomossa että lavalla, jossa moni nuori näyttelijänalku pääsi harrastamaan kokeneiden tekijöiden rinnalla.

Minna Kankaan oivaltava ja omaperäinen ohjaus sai aikaan sen, että esitykset olivat järjestäen loppuunmyytyjä, mikä kasvatti samalla myös Akaan mainetta teatterikaupunkina.


Liigaan kurkottanut Akaa-Volley nosteessa


Vuoden Urheilijana 2015 palkittiin Akaa-Volleyn miesten 1-sarjan lentopallojoukkue. Valinnan teki Akaan vapaa-aikalautakunta liikuntatyöryhmän esityksen pohjalta. Joukkue osoitti erinomaisia otteita kaudella 2014–2015, jolloin hienon kauden huipentumaksi joukkue eteni taidolla ja tahdonvoimalla aina liigakarsintoihin saakka. Vaikka liigaan nousu ei tällä kertaa onnistunut, joukkueen loistavat otteet ja taistelutahto nostattivat Akaassa hyvää urheiluhenkeä ja lajin suosion uudelle tasolle.

Akaa-Volleyn menestyksen myötä lentopallon junioritoiminta on saanut paikkakunnalla uutta tuulta siipiensä alle.

 

Lisätietoja:


Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Kristiina Salo, puh. 040 335 6098

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa, puh. 040 335 3377

sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi