Akaan varhaiskasvatusta arvioidaan ja kehitetään työryhmässä

Akaan kaupungin varhaiskasvatuksen kokonaisuuden arviointi- ja kehittämistyöryhmä

Kuluvan vuoden talousarvion valmistelun yhteydessä kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsenet halusivat tietää enemmän Akaan varhaiskasvatuksesta ja arvioida varhaiskasvatuksen kokonaisuutta. Arviointi- ja kehittämistyöryhmä koottiin luottamushenkilöistä ja virkamiehistä ja se aloitti toimintansa huhtikuussa. Toiminnan arvioidaan jatkuvan ainakin vuoden loppuun saakka. Tapaamisia järjestetään kesätaukoa lukuun ottamatta kerran tai pari kertaa kuukaudessa.

Työryhmän poliitikkojäsenet ovat työryhmän puheenjohtaja Jaana Saramies, Inka Loppi, Kirsi Nord- Sarkola, Heli Piirainen, Sami Rajala ja Janika Rekola. Virkamiesjäsenet ovat Tero Kuusisto, Anneli Säteri, Pirjo Nenonen ja Ritva Viskari.

Tähän mennessä työryhmässä on kartoitettu kaupungin nykyisten palvelujen tarvetta, määrää, riittävyyttä ja saatavuutta myös yksityisen, kolmannen sektorin ja koulujen varhaiskasvatuspalvelujen osalta. On keskusteltu varhaiskasvatuksen eri palvelumuodoista, niiden mahdollisista vaihtoehdoista ja subjektiivisesta varhaiskasvatusoikeudesta. On ennakoitu elokuun alussa voimaan tulevaa varhaiskasvatuslakia ja varhaiskasvatuksen organisaatiomuutosta. On pyydetty kouluverkkoselvityksen tueksi varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvitys Vertikal Oy:stä. On keskusteltu varhaiskasvatuksen kustannuksista, erityistä kiinnostusta herättää palvelujen kustannustehokkuus ja mahdolliset synergiaedut. Työryhmä jatkaa tapaamisiaan jälleen elokuussa, jolloin syvennetään aiempia teemoja ja tuodaan käsittelyyn uusia asioita.

Työryhmä hyödyntää varhaiskasvatuksessa jo olemassa olevaa dataa, mm.  asiakastyytyväisyyskyselyjä ja osallistaa akaalaiset kertomaan omista palvelutarpeistaan nyt ja tulevaisuudessa.

Työryhmän poliitikot vastaavat akaalaisten kysymyksiin ja kommentteihin henkilökohtaisten ja virkamiehet virallisten tiedotuskanaviensa kautta. 

Jatkossa työryhmän arviointi- ja kehittämistyön päivitykset löytyvät näiltä sivuilta Lapset, nuoret ja perheet -> Varhaiskasvatus-> Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa- valikon alta.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi