Akaan valtuuston päätökset 25.5.2016

Akaan valtuuston päätökset 25.5.2016


Akaan valtuusto kokoontui vuoden neljänteen kokoukseen 25. toukokuuta.

Käsittelyssä oli lisämäärärahan myöntäminen Nahkialan koulun korjaukselle. Tekninen toimi on valmistellut koulun asuntolan toisen kerroksen muuttamista esikoulukäyttöön. Hankkeeseen oli alun perin varattu 180 000 euroa, mutta välipohjan eristeiden ja ikkunoiden uusiminen sekä tiukentuneet asbestimääräykset aiheuttavat 46 000 euron lisäkustannukset. Valtuusto myönsi lisämäärärahan vuoden 2016 talousarvion investointiohjelmaan ja totesi, että asia huomioidaan vuoden 2016 talousarvion 1. muutoksen yhteydessä.

Valtuusto päätti antaa Akaan kaupungin lausunnon jätelautakuntaa koskevan sopimuksen muuttamiseksi. Mahdolliset muutokset tulevat voimaan vuoden 2017 kesäkuussa alkavan uuden valtuustokauden alussa.

Kokouksessa hyväksyttiin Akaanportin (Satamatie-Lentiläntie) asemakaavan muutos. Kaavamuutoksen tavoitteena on merkitä kaavamuutosalueelle liikennealueet. Maat ovat kaupungin ja yksityisten maanomistajien omistuksessa.

Valtuusto hyväksyi vesijohdon- ja jätevesiviemärin päivitetyt toiminta-alueet. Tammi-maaliskuun talouskatsaus 2016 merkittiin tiedoksi.


Timo Tammisto nousee valtuustoon


Valtuusto valitsi uudet henkilöt luottamuselimiin kuoleman vuoksi vaalikelpoisuutensa menettäneen Aarne Kiurun (SDP) tilalle. Valtuustoon nousee Timo Tammisto, ja perusturvalautakuntaan ja yhteistoiminta-alueen perusturvalautakuntaan Anssi Pahlanen. Kirsi Nord-Sarkola on Harri Rämön uusi henkilökohtainen varajäsen kaupunginhallituksessa.

Johanna Nieminen nousee SDP:n 15. varavaltuutetuksi varavaltuutettu Olavi Lahdensivun kuoleman vuoksi.

Valtuusto myönsi Petri Aarniolle (KOK) eron kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenyydestä ja valitsi uudeksi varajäseneksi Turan Akkoyunin. Janne Polalle (KOK) myönnettiin ero yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnan varajäsenyydestä, ja hänen tilalleen valittiin Martti Nykänen. Molempien eroanomusten syynä oli valinta lautakunnan varsinaiseksi jäseneksi.

Kokouksen lopuksi valtuutettu Jaakko Leinonen ja kolme muuta valtuutettua jättivät valtuustoaloitteen ”Akaan vetovoimaa on kehitettävä – jäähalli hybridin yhteyteen on selvitettävä”.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi