Akaan valtuuston päätökset 22.2.2017


Akaan valtuusto kokoontui vuoden toiseen kokoukseen kaupungintalon valtuustosalissa 22. helmikuuta.

Asialistalla oli Viialassa sijaitsevan Mäntymäen vanhainkodin palveluiden järjestäminen tulevaisuudessa. Valtuusto päätti kilpailuttaa palveluasumisen palvelut äänestyksen jälkeen äänin 30–13. Mäntymäen  rakennus myydään, ja valittu palveluntuottaja korjaa rakennuksen tai purkaa sen ja rakentaa tilalle uuden. Palveluntuottaja vastaa tehostetun palveluasumisen palveluiden järjestämisestä siten, että vanhainkodin nykyinen henkilöstö jatkaa työssään. Alun perin kaupungin oli tarkoitus muuttaa vanhainkoti tehostetun palveluasumisen yksiköksi ja jatkaa sen ylläpitoa omana toimintana.

Meijerintien liikennejärjestelyihin valtuusto myönsi 50 000 euron lisämäärärahan. Meijerintielle uuden päiväkoti Onnin yhteyteen suunnitellaan ja rakennetaan kevyenliikenteenväylä ja pysäköintipaikkoja saattoliikenteelle.  

Kaupungin kotihoitoyksikön sijoittamista koskeva valtuustoaloite oli valtuuston käsittelyssä. Päätöksen mukaan kotihoitoyksikön siirtäminen uuteen hyvinvointikeskukseen otetaan huomioon rakennuksen suunnittelussa.

 

Hallituksen toimikausi jatkuu toukokuun loppuun


Uuden kuntalain astuessa voimaan 1.6.2017 valtuusto päätti lain mukaisesta luottamushenkilöorganisaatiosta Akaan kaupungissa. Muutoksia tuovat muun muassa koulutus- ja vapaa-aikalautakuntien yhdistyminen yhdeksi sivistyslautakunnaksi. Lisäksi kaupunkisuunnittelulautakunta ja elinkeinojaosto yhdistyvät elinvoimalautakunnaksi.

Kaupunginhallituksen toimikautta jatkettiin valtuuston päätöksellä toukokuun 2017 loppuun saakka. Samoin valtuusto pidensi valtuuston puheenjohtajan, I varapuheenjohtajan ja II varapuheenjohtajan toimikautta 31.5.2017 asti.

Valtuusto käsitteli 13 valtuutetun allekirjoittamaa aloitetta koskien kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomista tai siirtämistä toisiin tehtäviin. Aloitteessa todetaan, että valtuuston on asetettava tilapäinen valiokunta valmistelemaan irtisanomista tai muihin tehtäviin siirtämistä. Valtuusto päätti valiokunnan perustamisesta äänestyksen jälkeen äänin 31–12.

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi