Akaan oppilaat palasivat kouluarkeen


Kaikki Akaan koululaiset ovat palanneet takaisin omiin opetustiloihinsa. Oppilaita on ollut sijoitettuna väistötiloihin eri kouluissa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi noin kolmen vuoden aikana.

Enimmillään samanaikaisesti lähes puolet alakoululaisista, eli noin 600 oppilasta kävi koulua väistötiloissa. Korjattavina ovat olleet Viialan Keskustan, Pappilan, Nahkialan, Rasin ja Kirkonkylän koulut. Osassa kouluista, kuten Viialan Keskustan koululla, remontit ovat olleet mittavia ja joissakin kouluissa korjaustarvetta on ollut vähemmän.


Tilantarve helpottaa


Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa on helpottunut, että poikkeusolojen jälkeen tilanne rauhoittuu jälleen normaaliksi.

– Aallot lyövät rantaan vielä jonkin aikaa, kun kouluissa totutellaan uusiin, remontoituihin tiloihin. Uskon kuitenkin, että pikkuhiljaa tilanne tasoittuu ja koulutyötä päästään jatkamaan normaalisti, sivistysjohtaja Jukka Oksa sanoo.

Arkeen paluu ei koske ainoastaan koululaisia, vaan myös monia muita akaalaisia käyttäjäryhmiä. Kouluremonttien aikana opetusta on järjestetty kaupungin vuokraamien väistötilojen lisäksi esimerkiksi Viialan kirjastossa, nuorten toimintakeskuksessa ja Arvo Ylpön koulun liikuntasalissa. Nyt liikuntasali vapautuu jälleen kaikkien käyttäjien, kuten urheiluseurojen käyttöön, ja myös muissa tiloissa toimintaa voidaan taas järjestää entiseen tapaan.

Ainoastaan Rasin koulun esiluokkalaiset jatkavat väistötiloissa Viialan yhtenäiskoululla ensi kevääseen saakka. Toijalan Monitoimihallille väistötiloiksi rakennetut luokkatilat jäävät edelleen opetuskäyttöön, sillä tiloille on tarvetta jatkossakin oppilasmäärien kasvun myötä. Tiloja hyödyntävät tällä hetkellä Arvo Ylpön koulun 6. luokat.

 

Kiitokset henkilökunnalle


Sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan oppilaiden ja henkilökunnan suhtautuminen poikkeusoloihin on ollut haasteista huolimatta hyvää.

– Tilanne on varmasti ollut raskasta oppilaille, mutta toisaalta tuntuu siltä, että lapset tottuvat muutoksiin melko nopeasti. Henkilökunta on ollut lujilla sekä vaihtuvien luokkatilojen että oppilaskyytien järjestelyiden kanssa.

Jukka Oksa ei säästele kiitosta koulujen henkilökunnan suuntaan.

– Poikkeuksellisissa oloissa on pystytty toimimaan, kun tilanteen tiedettiin olevan väliaikainen. Silti on painanut huoli tilojen turvallisuudesta ja omasta sekä oppilaiden terveydestä. Haluan kiittää henkilökuntaa jaksamisesta ja toivottaa voimia kiireiseen loppuvuoteen sekä tietysti tästä eteenpäin, kiittelee Oksa.


Lisätietoja:

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa, puh. 040 335 3377 / jukka.oksa(at)akaa.fi


« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi