Akaan lukio kansainvälisillä jalanjäljillä

Akaan lukio kansainvälisillä jalanjäljilläAkaan lukiolaiset pääsevät lähiaikoina harjoittamaan kansainvälisyystaitojaan ja perehtymään ympäristöasioihin. Akaan lukio on mukana kansainvälisessä Footprints Across Europe – opiskelijaliikkuvuushankkeessa 2015–2017, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ajankohtaisista ympäristöasioista, energiataloudesta ja sen aiheuttamasta hiilijalanjäljestä.  Yhtenä näkökulmana on kansalaisaktiivisuus ja politiikkaan vaikuttaminen.

– Hankkeen nimessä esiintyvä ”footprints” eli jalanjälki tarkoittaa tässä yhteydessä paitsi hiilijalanjälkeä, mutta myös sitä kulttuurista jalanjälkeä, jonka nuoret tekevät toimiessaan yhteistyössä. Nuorten on tärkeää oppia kansainvälisyyttä ja työelämätaitoja jo varhaisessa vaiheessa, sanoo Akaan lukion rehtori Tuovi Ronkainen.

Hanke käynnistyi syyskuussa 2015 ja päättyy kesäkuussa 2017.


Akaa toimii lopputapahtuman näyttämönä


Akaan vastuulla hankkeessa on järjestää kansalaisaktiivisuuteen keskittyvä lopputapahtuma keväällä 2017.  Samassa yhteydessä opiskelijat osallistuvat rauhanomaiseen Green Walk – mielenosoitukseen ja paneelikeskusteluun poliittisesta vaikuttamisesta.

– Meidän vahvuutenamme on digitaalinen osaaminen, joten hyödynnämme sitä esimerkiksi tekemällä hankkeelle nettisivut, Tuovi Ronkainen kertoo.

Muita mukana olevia oppilaitoksia Akaan lukion lisäksi ovat LPO Stéphane Hessel Ranskasta, Faringdon Academy of Schools Iso-Britanniasta, IIS ”Fazzini-Mercantini” Italiasta, Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej - Curie Puolasta ja Kozan Fen Lisesi Turkista.

Akaalainen opiskelijaryhmä matkustaa Puolaan keväällä 2016 ja Ranskaan lokakuussa 2016.

- Emme tiedä vielä, ketkä opiskelijoistamme tulevat osallistumaan matkoille. Vierailujen teemat ja opiskelijoiden kiinnostuksen kohteet määrittelevät matkallelähtijät, rehtori Tuovi Ronkainen valottaa.

Akaan hanketuki 49 000 euroa


Koko hankkeen saama EU-rahoitus kahdelle vuodelle on 280 000 euroa, josta Akaan osuus on noin 49 000 euroa. Budjetti käytetään tapahtumien järjestämiseen sekä opiskelijoiden ulkomaanmatkoihin. 

Hanke on osa Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle – ohjelmaa, joka on EU:n vaihto- ja yhteistyöohjelma vuosille 2014–2020.

 

Lisätietoja:

Akaan lukion rehtori Tuovi Ronkainen, puh. 040 335 3302, tuovi.ronkainen(at)akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi