Akaan kehityksen kärkinä aseman seutu ja Akaa Point

 

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola pitää Toijalan asemanseudun kehittämistä ja Akaa Point -yritysaluetta Akaan kärkihankkeina. Peltola avasi Akaan ajankohtaisia asioita ja ajatuksiaan medialle suunnatussa tilaisuudessa.

Toijalan asemanseudun kehittämisessä Peltola näkee laajasti erilaisia kehittämisen mahdollisuuksia. Kaupunki on ostanut merkittäviä maa-alueita, joita voidaan hyödyntää tulevaisuudessa monenlaiseen toimintaan, kuten asumiseen ja palveluihin. Toijalan asema on vilkas rautateiden risteyspaikka, joka tarvitsee  liityntäpysäköintiä. Alueen elävöittämiseen Peltola kertoo saaneensa paljon ideoita.

- Aseman seudussa on potentiaalia eläväksi ja viihtyisäksi ihmisten kohtaamispaikaksi, Peltola visioi.

Toinen kehittämistä kaipaava kohde on Toijalan satama-alue. Antti Peltolan näkemys on, että alueesta voidaan tehdä houkutteleva ja viihtyisä vapaa-ajan keskus.

- Tässä asiassa kuulisin mielelläni akaalaisia ihmisiä ja heidän toiveitaan sataman palveluista ja toiminnoista.

 

Akaa Point lähtövalmiina


Valtateiden 3 ja 9 kainalossa sijaitseva Akaa Point -yritysalue on lähdössä käyntiin uudenlaisen lehtipuusahan myötä. Pistoraiteen rakentaminen käynnistynee vuonna 2020.

Akaa Pointin kehittämistä sujuvoittaa tuleva kaupungin yhtiö. Sen valmistelu on parhaillaan käynnissä kaupunkikehitystoimessa.

Aluekehityksen, Akaan elinkeinoelämän ja liikenteen näkökulmista kaupunginjohtaja pitää tärkeänä, että Akaa ryhtyy selvittämään yhteistyön tiivistämistä Tampereen suuntaan.

 

Hyvinvointikeskus ja kouluinvestoinnit


Uusi hyvinvointikeskushanke on jo pitkällä, ja rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2019 aikana. Kaupunginhallitus hyväksyi suunnittelun aloittamisen, vaikka poikkeuslupaa rakentamiselle ei vielä ole. Peltola kollegoineen vieraili hiljattain sosiaali- ja terveysministeriössä keskustelemassa asiasta.

- Uskon, että saamme poikkeusluvan hankkeen kiireellisyys huomioon ottaen, hän kertoo.

Akaan kouluverkkouudistus sai hiljattain vauhtia, kun Kylmäkoskella juhlittiin uuden koulun harjannostajaisia. Peltolan mukaan on selvää, että Akaan on tehtävä rohkeita päätöksiä kouluverkon uudistamiseksi Toijalan ja Viialan taajamissa. Yhteensä kouluinvestoinnit ovat noin 30-40 miljoonan euron kokonaisuus.

 

Kaiken pohjana strategia


Peltolan mukaan kaupunki etenee toiminnassaan kohti Viksu Akaa -strategian tavoitteita. Kaupungin johto on sitoutunut yhteiseen strategiaan ja johtoryhmä valmistelee asioita kohti tavoitteita.

Huhtikuun alussa virassa aloittanut kaupunginjohtaja kuvailee saamaansa vastaanottoa lämpimäksi.

- Täytyy sanoa, että odotukseni Akaata ja sen mahdollisuuksia kohtaan ovat ylittyneet, Antti Peltola iloitsee.

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi