Akaan kaupunki haluaa turvata Näkymän jatkon

Akaan kaupunki haluaa turvata Näkymän jatkon

 

Akaassa vuosittain järjestettävän Näkymä-ympäristötaidenäyttelyn jatkoa suunnitellaan parhaillaan. Näkymän kehittämiseen tähdännyt, TaideAkaa ry:n organisoima ”Näkymästä vetovoimaa 2012–2013” – hanke päättyy tänä syksynä. Akaan kaupunki on jatkossakin tiiviissä yhteistyössä TaideAkaan kanssa Näkymän järjestelyissä.

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa on kokoamassa suunnittelutyöryhmää, joka päättää Näkymän tämänhetkisten resurssien kohdentamisesta ja tapahtuman ensi vuoden linjauksista. Oksan mukaan TaideAkaa jatkaisi Näkymän taustaorganisaationa, jotta yhdistyksen keräämää kokemusta ja osaamista voidaan jatkossa hyödyntää.

– Tarkoituksena on koota suunnittelun käynnistävään työryhmään monipuolisesti edustajia eri sidosryhmistä kaupungin ja TaideAkaan lisäksi. Käytännön työtä jatkaa tämän jälkeen heidän valitsemansa, varsinainen työryhmä, joka selvittää muun muassa erilaisia rahoitusmahdollisuuksia, sivistysjohtaja Oksa sanoo.

Päivölän opistossa on alkamassa tänä syksynä uusi kuvataidelinja, jonka opiskelijoiden ja Näkymän yhteistyö tapahtuu tulevan kuraattorin johdolla opiskelijoiden taitojen ja opintosuunnitelman puitteissa. Yhteistyö voi parhaimmillaan edistää sekä monipuolistaa taiteilijoiden ja Näkymän välistä vuorovaikutusta.


Näkymä kuuluu Akaan kesään

Näkymä on yksi Akaan kesän päätapahtumista. Jo 11. kesänä Näkymä on tullut ihmisten luo arjen kulkureiteille mahdollistaen keskustelun nykytaiteesta ja ympäristöstä. Vuosittain vaihtuvat teemat luotaavat paikallisuuden ja ympäristötaiteen ajankohtaisiin ilmiöihin. Päänäyttämönä on perinteisesti toiminut Nahkialanjärven ympäristö Toijalassa. Näkymä järjestettiin tänä kesänä 28.6. – 31.8.

Vuonna 2013 teemaa ”Maa ja paikka” käsitellyt Näkymä tähtäsi innovatiivisen ympäristötaiteen esille tuomiseen sekä moninaisen taiteellisen vuorovaikutuksen lisäämiseen paikallisten ja kansainvälisten kuvataiteilijoiden kesken. Kuraattorina toimi kansainvälisesti tunnettu ympäristötaiteilija Anna-Lea Kopperi, tuottajana oli Tanja-Sofia Welling.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa, puh. 040 335 3377 / etunimi.sukunimi@akaa.fi

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi