Akaa hakee oikeudesta ratkaisua Mäntymäki-asiaan

Akaan kaupunki on 22.8.2019 toimittanut haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen koskien Esperi Care Oy:n vahingonkorvausvaatimusta Mäntymäki-asiassa.

Akaan kaupunki on aiemmin keväällä ja kesällä vaatinut Esperi Carelta vahingonkorvauksia, sillä yritys kieltäytyi oikeudettomasti allekirjoittamasta hankintasopimusta Mäntymäen tehostetun palveluasumisen palveluista. Asiassa järjestettiin sovintoneuvottelu 20.8.2019, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole saavutettu molempaa osapuolta tyydyttävää sovintoratkaisua. Näin Akaan kaupunki päätyi toimittamaan haastehakemuksen.

Akaan kaupungin mukaan Esperi Carella olisi ollut velvollisuus allekirjoittaa hankintasopimus sekä antamansa tarjouksen perusteella tehdyn hankintapäätöksen että sopimusneuvottelujen perusteella.

Mittavat taloudelliset menetykset


Akaan kaupunginhallitus käsitteli vahingonkorvausvaatimusta Esperi Care Oy:lle kokouksessaan 4.6.2019. Koska Esperi Care Oy:llä ei ole ollut hyväksyttäviä perusteita kieltäytyä allekirjoituksesta, Akaa vaatii positiivisen sopimusedun mukaista korvausta 1 760 052 euroa.

- Asiassa on nyt edetty kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti, eli haastehakemus Helsingin käräjäoikeuteen on toimitettu. Nyt on tärkeää pyrkiä turvaamaan Akaan etu ja saada oikeusteitse korvaukset taloudellisista menetyksistä, joita Akaan kaupungille on Esperi Caren toiminnasta johtuen aiheutunut ja tulee aiheutumaan, sanoo Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Akaan kaupunki kilpailutti Mäntymäen tehostetun palveluasumisen palvelut kesäkuussa 2017. Hankintaan sisältyi tehostetun palveluasumisen palveluiden tuottaminen nykyisille Mäntymäen vanhainkodin asukkaille, Mäntymäen vanhainkotirakennuksen osto ja hoitohenkilöstön siirtyminen liikkeenluovutuksena palveluntuottajalle.

Kaupunginhallitus valitsi 21.11.2017 § 417 tarjouskilpailun voittajaksi Esperi Care Oy:n.  Päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka 6.9.2018 hylkäsi valituksen. Hankintapäätös tuli siten lainvoimaiseksi, ja sopimus oli tarkoitus allekirjoittaa joulukuussa 2018. Kaupungista riippumattomista syistä näin ei kuitenkaan tapahtunut ja 16.4.2019 Esperi Care Oy ilmoitti vastauksena kaupunginhallitukselle, että yhtiö ei allekirjoita Mäntymäen sopimuksia.
 

Lisätietoja:

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi