Akaan Kalevala-juhlassa Lempee ja loveeAkaan Kalevala 180v. -juhlassa seurantalo Sampolassa ystävänpäivänä 14.2.2015 klo 14 lemmekkään ohjelman aloittaa paikallinen taiteilijapariskunta Jutta ja Erkki Wrangén paritanssiduetollaan.

Tervehdyssanat lausuu Akaan Kalevalaisten puheenjohtaja Kaisu Mokkila.

Pääohjelmana nähdään esitys Lempee ja Lovee, joka on Puhtin, Pekko Käpin, Samuli Volannon ja käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Keinäsen yhdessä toteuttama monitaiteellinen, suomalaisesta kulttuuriperinnöstä kumpuava Kalevala-konsertti. Se raottaa deittailun esihistoriaa suomalaisen kansanperinteen, musiikin, tanssin ja teatterin avulla.

Ohjelma voitti Kalevalaseuran ja Konserttikeskuksen Kalevala-ohjelmakilpailun vuonna 2013. Lempee ja lovee -konsertti kiertää Konserttikeskus ry:n kiertueiden myötä kouluja. Akaan kaikkien koulujen vuoro on viikolla 7.

Anne-Mari Kivimäki, haitari, skeittikantele, laulu
Reetta-Kaisa Iles, laulu, kumaja, tanssi
Pekko Käppi, jouhikko, laulu, kumaja
Samuli Volanto, kontrabasso, laulu, äänitekniikka
Johanna Keinänen, käsikirjoitus, ohjaus

Lempee ja lovee on kansanmusiikkiteatteriesitys lemmenviestikulttuurin muutoksesta. Kuinka helisemässä oltiinkaan rakastumisen tunteen kanssa ennen chattiä, meseä ja tekstaria, kun ei ollut vielä keksitty edes puhelinta, jolla soittaa, kun kirjoitustaidon maihinnousuunkin oli vielä aika pitkä aika? Oliko ainut konsti veistää puukolla sydämenkuva ja hymiö ihastuksen kotitalon pihakoivuun? L&L raottaa deittailun esihistoriaa suomalaisen kansanperinteen avulla. Lemmenloitsuja ja -nostatuksia, epämiellyttävän ihailijan karkotusvärssyjä, flirttivirsiä, laulua lemmestä ja sen vierestä, suoraan ja mutkan kautta. Ei suositella tunteettomille.

Ohjelma 10 eur ovelta, sis. juhlakahvit.

Järj. Akaan Kalevalaiset ry & Akaan kulttuuripalvelut.

Tervetuloa!

Puhdin nettisivut

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi