Akaa-Volley teki historiaa

Koko monari eli mukana liiga-tunnelmassa


Eilen Toijalan monitoimihallilla "monarilla" alkoi jännitys tiivistyä jo hyvissä ajoin, kun Akaa-Volleyn ensimmäistä liigapeliä oli järjestämässä suuri joukko vapaaehtoisia. Sunnuntaina vastaan asettui Pielaveden Sampo-Volley.

Useista liigaotteluista tutut kannustinviuhkat eli ”läpsyttimet” oli aseteltu penkkiriveille odottamaan ottelun alkua.

Akaan kaupunki toimi ensimmäisen ottelun otteluisäntänä ja kutsuvieraiden joukossa oli muun muassa kansanedustajat Pauli Kiuru ja Arto Satonen.

Hyvä tunnelma alkoi heti ensihetkistä joukkueiden tultua kentälle.

Akaa Volley aloitti siinäkin mielessä juhlavasti, että se jäädytti heti pitkäaikaisen valmentajansa Risto Lahden pelipaidan. Lahti on aloittanut valmentajan urakkansa Akaan F-junioreista vuonna 1996 ja suojatit nappasivat pitkän taipaleen aikana Suomen mestaruuden C-, B- ja A-pojissa sekä 22-vuotiaiden ikäluokassa. Menestystä tuli myös miesten puolella. Aiemmin A-Volleyn nimellä pelannut joukkue nousi kakkossarjaan 2006 ja ykkössarjaan 2008. Yhdeksäs ykkössarjakausi sai aikaan täysosuman. Risto on edelleen kaikessa aktiivisesti mukana ja toimii joukkueen managerina.

Ottelun avauspallon heitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö.

Ottelun ensimmäinen erä oli Akaa-Volleyn ja tunnelma oli mahtava! Koko yleisö kannusti vimmatusti omiaan.

Ikävä kyllä hyvä taistelu ei riittänyt ja Sampo-Volley oli parempi erin 3-1 (25-19, 20, 21, 13).

Tämä ei kuitenkaan himmentänyt tippaakaan sitä tunnelmaa, joka monarilla oli. Samaa ja parempaa fiilistä Akaa-Volley kaipaa kaikilta akaalaisilta myös ensi lauantaina, jolloin tv-pelissä kohtaavat Akaa-Volley ja Vantaa Ducks. Peli alkaa klo 17:00.  

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi