Akaa Suomen Hunajapääkaupungiksi

Akaa Suomen HunajapääkaupungiksiAkaa on julistautunut Suomen Hunajapääkaupungiksi. Makea Akaa on kaupunkimehiläistarhauksen edelläkävijä, joka tunnetaan aktiivisista ihmisistään ja miljoonista mesipölyttäjistään. Hunajapääkaupunkina Akaa nousee virallisesti Suomen ykköseksi hunajan tuottajana ja kaupunkimehiläisten kotipesänä. 

Akaassa on aloitettu suunnitelmallinen kaupunkitarhaus vuonna 2009. Kaupungissa toimivat tarhaajat ovat sijoittaneet alueelle tarhoja siten, että mehiläisten pölytysalueet kattavat kaikki kolme keskustataajamaa. Tarhoja on tällä hetkellä yhteensä 36 ja niissä asuu yli 20 miljoonaa mehiläistä. Vastaavassa mittakaavassa kaupunkimehiläistarhausta ei tiettävästi ole toteutettu missään muualla koko Euroopassa.


Akaan hunaja suosittua

Akaan mehiläistarhat ovat yksityisten tarhaajien omistuksessa. Kaupunki on osoittanut tarhoille sopivat paikat ja sopinut niiden sijoittelusta maanomistajien kanssa. Ajankohtainen ja suosittu kaupunkitarhaus lisää luonnon monimuotoisuutta sekä kasvattaa sadon laatua ja määrää koko vaikutusalueella. Idean isä on akaalainen mehiläistarhaaja Risto Niilimäki.

Akaan oma kaupunkihunaja on suosittu paikallistuote, jota on saatavilla akaalaisista liikkeistä, kaupungin toimipisteistä sekä suoraan mehiläistarhaajilta. Akaan kaupunki käyttää paikallista hunajaa liikelahjoina ja maistiaisina noin 100 kiloa vuosittain.  Suomen Kuntaliiton järjestämissä Kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa Vaasassa toukokuussa 2014 Akaan kaupunki sijoittui pronssille Makea Akaa -teemallaan.


Hunajaviikko syntyy yhteistyönä

Suomen makeimmassa kaupungissa juhlitaan Hunajaviikkoa 25.–31.8.2014. Järjestyksessään toista kertaa järjestettävä Hunajaviikko kerää yleisöä hunajasaippuatyöpajoihin, mehiläisvahamaalauskursseille, Hunaja Open – frisbeegolfturnaukseen, Hunajaisiin Sekahakutansseihin ja Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinoille Toijalan torille lauantaina 30.8. Markkinoilla jaetaan haluttu Vuoden Kuhnuri –arvonimi positiivisesta taustatyöstä Akaan ja akaalaisten hyväksi.

Hunajaviikon järjestää Akaan kaupunki paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa. Hauska ja tapahtumarikas teemaviikko on osoitus toimijoiden halusta työskennellä yhteisen päämäärän eteen, joka tuo positiivista pörinää koko kaupunkiin.


Lisätietoja:

Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola, puh. 040 335 3205 / sini.kantola(at)akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi