Akaa Pointin teollisuusalueelle jätteen kierrätysasema

Akaan kaupunki ja Veikko Lehti Oy ovat käyneet neuvotteluja jätteen lajitteluaseman sijoittumisesta Akaa Pointin teollisuusalueelle. Alueen pohjoisosassa, Täysperävaununtien alkupäässä oleva alue on kaavoitettu jätteenkäsittelyalueeksi, mikä mahdollistaa hyvin kyseisen toiminnan.

Neuvotteluissa on esitetty, että alueen pinta-ala on noin 1,5 hehtaaria.

Veikko Lehti Oy:n kierrätysasema käsittelee elinkeinotoiminnan jätteitä, jotka syntyvät pääosin rakentamisesta ja purkamisesta, valmistavasta teollisuudesta ja kauppa- ja logistiikkapalveluista. Asemalla jätteistä jalostetaan kierrätys- ja hyötykäyttöprosessien syötteitä sekä valmiita uusioraaka-ainetuotteita.

Uusi kierrätysasema tuottaa Akaan talousalueelle markkinaehtoista jätteen käsittelypalvelukykyä ja tuo etenkin paikallisen yritystoiminnan tarpeisiin uusia kierrätyspalveluita. Asema mahdollistaa paikalliselle elinkeinotoiminnalle joustavat jätteen kierrätysmahdollisuudet ja pienemmän hiilijalanjäljen, kun jätettä ei tarvitse kuljettaa käsiteltäväksi seutukunnan ulkopuolelle.

Ympäristöluvitus käynnistyy välittömästi ja kierrätysaseman rakentaminen aloitetaan keväällä 2020 lupaprosessin valmistuttua. Aseman arvioidaan avautuvan vaiheittain alkaen kesästä 2020.

Veikko Lehti Oy on perheomisteinen jätehuoltoyhtiö joka toimii Etelä-Suomessa ja käsittelee jätteitä viidellä omalla jätteenkäsittelylaitoksella tällä hetkellä noin 200 000 tonnia vuodessa.

Vuokrasopimus on Akaan kaupunginhallituksen käsiteltävänä tiistaina 1. lokakuuta 2019. 


Lisätietoja:

Akaan kaupunki /  kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen, puh. 040 335 3207 ja elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, puh. 040 335 6098, etunimi.sukunimi(at)akaa.fi

Veikko Lehti Oy / hallituksen puheenjohtaja Juuso Lehti, puh. 044 781 8311, juuso.lehti@veikkolehti.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi