Akaa-päivässä aurinko ja ilmapallot loistivat oransseina


Vauhtikierros kruunasi toiminnantäyteisen päivän


Lauantaina vietetty Akaa-päivä sai sääherralta lahjaksi aurinkoisen ilman ja ihmisiä oli liikkeellä sankoin joukoin.

Iloiset ilmeet johdattivat akaalaisia Veturimuseolle ja jo kymmeneltä valtuuston puheenjohtajan Saila Kallioisen avajaispuheen aikana alueelle oli kerääntynyt mukava joukko ihmisiä kuuntelemaan kaupunkimehiläisten tärkeästä roolista meillä ja muualla.

Uusi logo herätti luonnollisesti paljon keskustelua ja sitä ylistettiin monelta suunnalta alla olevin sanakääntein;

”iloinen”

”vauhdikas”

”kennot on hienot”

”hyvät värit”

Museoveturiseura teki jälleen ison työn saattaessaan Veturimuseon talven jälkeen juhlakuntoon. Pisteenä iin päälle oli Jumbo-höyryveturi, joka vangitsi juhlijoiden huomion esittelyosuudellaan.

Voice of Finlandista tuttu A-.J  Keskinen valloitti nuorien ja vanhempien sydämet kahdella esiintymisellään. Rennolla otteella keikan heittänyt A-J jutusteli mukavia ja sai yleisön antamaan raikuvat aplodit kylän omalle pojalle.

Kulttuuriosuuskunta Uulu esiintyi puolilta päivin Veturimuseon pikkuväelle ja nauravia naamoja ilmapalloineen viihtyi lavan edessä. Uulu laulatti lapsia myös teemaan sopivalla kappaleella ”Paljon Onnea Akaa” ja kaikki osasivat sanat ulkoa. Onnea Akaa!

Kaupungin uudella logolla varustetut oranssit ilmapallot loivat tapahtumaan iloista ilmettä ja niitä riitti kaikille halukkaille. 

Ilmainen makkara houkutteli syöjiä koko tapahtuman ajan, mutta jonoja ei tästä huolimatta päässyt syntymään. Makkaratarjoulun organisoinut Ilkka Leino kertoi, että kokonaismäärä syötyjen osalta oli osapuilleen 970 kappaletta. Siitä voidaan päätellä, että tuhannen ihmisen raja rikkoontui näissä iloisissa juhlissa.

Juhlat Veturimuseolla päättyivät kello 15, josta ihmiset siirtyivät Akaan Moottorimiesten Vauhtikierroksen pariin. Siellä aika kului erilaisia vauhtiajokkeja ihastellen. Satoja ihmisiä oli tässäkin tapahtumassa mukana ja ohjelmaa riitti klo 22 asti, jolloin Satu Lehtonen ja thai-nyrkkeilyn maailmanmestari Lotta Loikkanen nyrkkeilivät näytösottelun torilla.

Akaan kaupunki, Museoveturiseura ja Akaan Moottorimiehet kiittävät kaikkia akaalaisia mukana olleita asukkaita ja yhteistyötahoja.

Ollaan itsestämme ylpeitä akaalaisia!

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi