Akaa-päivänä Viialan markkinoilla nähtiin hymyjä kylän täydeltä


Viialan markkinat ja Akaa-päivä alkoivat jo aamulla kelienkin kannalta suotuisissa merkeissä. Elohopea nousi kahteenkymmeneen jo ennen puolta kymmentä, jolloin kansanedustaja Pauli Kiuru virallisesti avasi Markkinat. Kiuru kertoi terveisensä eduskunnasta ja totesi puheessaan muun muassa, että soten tilanteesta ei tällä hetkellä oikein voida sanoa mitään varmaa. Kiuru jäi vielä puheensa jälkeen Viialan torille hetkeksi keskustelemaan kuntalaisten kanssa.

Akaa-päivään tervehdyksensä toi myös Akaan valtuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen. Hän avasi uuden strategian tilannetta ja sen käsittelyä tämän viikon valtuustossa. Leinonen kertoi myös Akaan kaupunginjohtajan valintatyöryhmän kokoontuvan tällä viikolla. Hyvinvointikeskuksen rakentamisen puheenjohtaja kertoi alkavan vuoden 2019 alussa ja puheessaan kannusti ihmisiä osallistumaan kesän lukuisiin tapahtumiin.

Markkinoilla nähtiin lukuisia esityksiä; Viialan eläkkeensaajien esitys, Mustis ja Spädä-musailoittelu, Viialan teatteri sekä irkkubändi Screaming` Rancheros.

Akaan kaupungin tarjoama kalakeitto teki kauppansa ja joukko Hirvialhon oppilaita jakoi iloisia, oransseja Akaa-palloja.

Viialan Yrittäjien Tahto-patsas myönnetään ansiokkaasta toiminnasta paikkakunnan hyväksi. Tänä vuonna Tahto-patsaan Viialan VPK:lle ja sen jakoi Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen. Puheessaan Mäkinen kiitteli Akaan sijaintia niin moottori- kuin rautateiden ja satamienkin suhteen. Tärkeä asia hänen mukaansa on myös Akaan kuuluminen Suomen Kasvukäytävälle.

Viialan Markkinat eivät onnistuisi ilman niiden puuhanaista Susanna Saxbergiä, joka on järjestänyt markkinoita vuodesta 2008 asti. Tänä vuonna Saxbergin kumppaneina olivat myös Viialan Yrittäjät ja Akaan kaupunki.

Kaupunki kiittää Susanna Saxbergiä, Viialan Yrittäjiä ja kaikkia mukana olleita tahoja hienosta tapahtumasta!

Ensi vuonna Akaa-päivää juhlitaan toukokuussa Kylmäkoskella.   

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi