Akaa mukana I love muovi -kampanjassa

Akaan kaupunki haastaa kuntalaiset ja paikalliset toimijat osallistumaan I love muovi -kampanjaan. Valtakunnallinen kampanja auttaa ja rohkaisee ihmisiä ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun.

Kampanja-aika on 1.4. - 4.5., mutta vaikutukset jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen.

Muovin lajittelu ei ole monimutkaista. Yksittäisten ihmisten pienistä lajitteluteoista syntyy suuri yhteisvaikutus. I love muovin kotipesä löytyy osoitteesta yle.fi/ilovemuovi, josta löytyy suuri vinkki- ja ohjepankki pakkausmuovin lajitteluun. Jokainen suomalainen voi sivustolla kertoa osallistuvansa talkoisiin.

Kestämätön tilanne

Tutkimusten mukaan suomalaisten sekajätteestä jopa 70–80 % voitaisiin kierrättää. Suomi on myös eurooppalaisessa vertailussa muovinkierrätyksen häntäpäässä.

Tämänhetkinen tilanne muovin suhteen on kestämätön - kulutus vain kasvaa ja tuotanto sekä kierrätys eivät tue kestävää kehitystä. Yksi pullonkaula ketjussa on lajittelu ja kierrätys. On monesti turhaa ja ympäristöä kuormittavaa polttaa muovia, kun sen arvoa voisi säilyttää lajittelemalla ja kierrättämällä.

Kun arvostamme muovia raaka-aineena, emmekä pidä sitä vain jätteenä, alamme kiinnittää huomiota sen käyttöön ja kulutukseen.

Koko Suomi mukaan talkoisiin

I love muovi -kampanjan idea on lähtöisin Yleltä. Apuna ovat mm. Suomen ympäristökeskus SYKE, Ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus LUKE, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Ympäristömerkintä Suomi, Muoviteollisuus ry, Suomen Kiertovoima Ry, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Kampanja tekee huhtikuussa kiertueen eri puolelle Suomea. Kampanja vierailee Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa ja Oulussa.

Kampanja jalkautuu kaikkiin Ylen kanaviin televisiosta radioon, Yle Areenasta sosiaaliseen mediaan. Kampanjan sisällöt yle.fi:ssä ja somessa on suunnattu erityisesti kotitalouksille. Osana kampanjaa nähdään draamasarja, viihdyttäviä ja tietoa antavia videoita sekä huipennuksena suora tv-lähetys lauantaina 4.5. Yle TV1:ssä. Svenska Ylen kampanjan nimi on Älskade plast.

 

 

 

 

 

 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi