Akaa mukaan kokeiluun - 5-vuotiaille maksuton varhaiskasvatus

Akaan kaupunki on hyväksytty mukaan Opetusministeriön kokeiluun varhaiskasvatuksen maksuttomuudesta 5-vuotiaille.

Maksuttomuus koskee lapsia, jotka ovat varhaiskasvatuksessa 20 tuntia viikossa. Kokeilu toteutetaan ajalla 1.8.2020 – 31.7.2021. Kyseessä on kolmas kokeilu, jonka Opetusministeriö toteuttaa. Kaikki hakeneet kunnat pääsivät mukaan.

Kokeilun tarkoituksena on lisätä lasten tasa-arvoa ja kasvattaa varhaiskasvatukseen osallistuvien lapsien määrää. Akaan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Anneli Säteri iloitsee kokeiluun pääsystä.

- Tämä on osaltaan pieni kädenojennus 5-vuotiaiden huoltajille alentuneina päivähoitomaksuina, mutta ennenkaikkea toivomme saavamme kaikki 5-vuotiaat varhaiskasvatuksen piiriin. Toki tälläkin hetkellä valtaosa ikäryhmästä on varhaiskasvatuksen piirissä, Säteri sanoo.

- Olemme erityisen kiinnostuneita varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen nivelvaiheesta. 5-vuotiaat pääsevät ryhmäytymään omaan ikäryhmäänsä ja asuinalueensa lähimpään päiväkotiin, millä on tulevaan esikouluvuoteen suuri merkitys. Haluamme tarjota 5-vuotiaille tasavertaista ja tasalaatuista varhaiskasvatusta, Anneli Säteri jatkaa.

Kokeilussa kunnat, jotka päättävät jättää maksut perimättä 5-vuotiaiden varhaiskasvatuksesta 20 tunnin osalta, saavat valtiolta avustusta. Avustuksella kompensoidaan asiakasmaksutulojen vähenemistä. Kokeilun kolmannella kaudella valtion kunnille suuntaama rahoitusosuus nousee 79,23 prosenttiin ja koko määräraha (6 miljoonaa) jaettiin nyt hakijakuntien kesken.
 

Voit lukea lisää kokeilusta Opetusministeriön sivuilta

 

 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi