Akaan kaupunki
PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi

Suomen Hunajapääkaupunki


Suomen Hunajapääkaupunki


Makea Akaa on Suomen Hunajapääkaupunki. Titteli juontaa juurensa kaupunkimehiläistarhauksesta, jota alettiin toteuttaa Akaassa suunnitelmallisesti vuonna 2009.

Kaupungissa toimivat tarhaajat ovat sijoittaneet alueelle tarhoja siten, että mehiläisten pölytysalueet kattavat kaikki kolme keskustataajamaa. Tarhoja on noin 40 ja niissä asuu yli 20 miljoonaa mehiläistä. Vastaavassa mittakaavassa kaupunkimehiläistarhausta ei tiettävästi ole toteutettu missään muualla koko Euroopassa.

Akaan mehiläistarhat ovat yksityisten tarhaajien omistuksessa. Kaupunki on osoittanut tarhoille sopivat paikat ja sopinut niiden sijoittelusta maanomistajien kanssa. Ajankohtainen ja suosittu kaupunkitarhaus lisää luonnon monimuotoisuutta sekä kasvattaa sadon laatua ja määrää koko vaikutusalueella. Akaan mehiläiset ovat italialaisia, lauhkeiksi jalostettuja rotuja, eikä niistä ole vaaraa ihmisille. Pölytys on tärkeää paitsi koko ekosysteemin myös asukkaiden viihtyvyyden kannalta. Idean isä on akaalainen mehiläistarhaaja Risto Niilimäki.

Akaan kaupungin slogan on Akaa - Makee kaupunki. Suomen Kuntaliiton järjestämissä Kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa Vaasassa toukokuussa 2014 Akaan kaupunki sijoittui pronssille Makea Akaa -teemallaan.

Paikallinen hunaja on hittituote

Akaan oma kaupunkihunaja on suosittu paikallistuote, jota on saatavilla useista paikallisista liikkeistä ja kaupungintalolta sekä suoraan mehiläistarhaajilta.

Kaupunki suosii liikelahjoinaan paikallista hunajaa. Kaupunkimehiläistarhojen pölytysalueet Akaassa

Tarhoja yhteensä 43 kpl
Päivitetty 3/2016

 


Mistä paikallista hunajaa voi ostaa?Akaalaista hunajaa on saatavilla:

  • Akaan luontaistuote
  • Halppis
  • K-Market Maukas
  • K-Supermarket Akaa
  • Mesimestari (Vesilahti)
  • S-Market Toijala

    Lisäksi suoraan akaalaisilta tarhaajilta.

© Akaan kaupunki 2013 | Intranet
Palvelun tekninen toteutus Aldone