Ajankohtaista
 
Akaan kaupunki
PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi

7.12.2017

Itsenäisyyspäivää kunnioitettiin perinteisin menoin


Toijalassa muodostettiin Lippulinna, Viialassa havuseppele-kulkue sankariristeille


Toijalan reserviläisjärjestöt aloittivat aloittivat itsenäisyysjuhlavalmistelut jo syksyllä hyvissä ajoin. Heillä oli vahva visio järjestää paikallisten yhdistysten ja järjestöjen Lippulinna Toijalan torille itsenäisyyspäivän lipunnoston aikaan.

Tämä haave toteutui 6.12 8:30, jolloin torille saapui erittäin runsaslukuinen yleisö seuraamaan Lippulinnaa, sudenpentujen partiovalaa ja Toijalan Mieskuoroa.

Lippulinna kulki saattueena hautausmaalle, jossa suoritettiin perinteinen seppeleiden lasku. Toijalassa esiintyi myös Mieskuoro ja muistopuheen piti Heikki Teräväinen.

 

Kylmäkoskella kirkonmenojen jälkeen laskettiin havuseppele ja muistopuheen piti Markku Lapinleimu.


Viialassa aloitettiin itsenäisyyspäivän vietto jo tiistaina 5.12, kun Kukka ja Hautauspalvelu Laakson talkoilla tehdyt havuseppeleet kuljetettiin parijonossa sankarivainajien muistoristeille. Tätä tarkeää tehtävää suorittivat paikalliset lapset. Jokaiselle ristille asetettiin havuseppele ja kynttilä. Tilaisuus päättyi Eelis Salon lauluun.

Itsenäisyyspäivän aamuna Viialassa oli jumalanpalveluksen jälkeen seppeleiden lasku muistomerkeille ja Viialan Metsänkävijöiden lippukunnan johtajan Elina Joupin puhe.


 
© Akaan kaupunki 2013 | Intranet
Palvelun tekninen toteutus Aldone